Sprogimas

Paspirtukų remontas – ką reikėtų žinoti?

Paspirtukai, ypatingai elektrininiai paspirtukai, labai sparčiai populiarėja, nes yra praktiška, ekologiška ir ekonomiška alternatyva miesto eismui. Kasdien vis daugiau žmonių, siekdami sutaupyti laiko ir pinigų, keičia savo kelionės į darbą, mokyklą ar universitetą, būdą. Visgi, dažnai naudojantis šia smagia transporto priemone, neišvengsite ir gedimų, todėl svarbu suprasti kokios yra elektrinių paspirtukų dalys, kaip prižiūrėti ir kaip išsirinkti geriausius paspirtukų remonto specialistus Vilniuje ar betkokiame Lietuvos mieste.

Kokios pagrindinės el. paspirtukų sudėdamosios dalys?

Nors elektrinis paspirtukas turi daug sudedamųjų dalių, pagrindinės yra šios: variklis, baterija, baterijos valdymo įrenginys, variklio valdymo įrenginys bei stabdymo sistema.

Variklis montuojamas ant galinio rato arba šalia jo (dažniausiai ši sistema skirta paspirtukams su mažesniais ratais). Tai mažas prietaisas, galintis išvystyti pakankamai didelį greitį. Kuo didesni ratai, tuo didesnį ir galingesnį variklį galima montuoti.

Šalia variklio yra jo valdymo blokas. Tai specialus valdiklis, kuris siunčia komandas iš vairo greičio svirties į variklį. Jis taip pat sujungtas su valdymo ekranu ant vairo, kuriame galite patikrinti greitį ir baterijos lygį.

Baterija sumontuota po stovėjimo platforma. Kuo didesnė platforma, tuo didesnės ir galingesnės joje sumontuotos baterijos. Nuo baterijos dydžio priklauso jos talpa, kuri matuojama A/h – ampervalandėmis.

Šalia baterijos yra specialus valdiklis, kuris matuoja jos lygį ir reguliuoja įtampą, kai reikia daugiau greičio. Kuo didesnė įtampa, tuo greičiau veikia variklis ir tuo didesniu greičiu važiuoja paspirtukas.

Dažniausiai būna dviejų tipų stabdžių sistemos. Rankinis stabdys montuojamas ant galinio rato. Tai stabdžių diskai, kurie prispaudžiami nuspaudus svirtį ant vairo. Kojinis stabdys yra plokštelė su spyruokle virš rato – uždėjus koją ant plokštelės, rato sukimasis stabdomas ir paspirtukas sustoja.

Jau žinomos ir aptartos visos pagrindinės el. paspirtukų dalys, todėl atsitikus tam tikram gedimui, paspirtukų remontas vyks kur sklandžiau. Tam tikrus gedimus, pavyzdžiui, pasikeisti padangas ar sutvarkyti stabdymo trigdžius galite ir patys, tačiau su varikliu, baterija ar valdikliu susijusius įvairius gedimus geriau patikėti patyrusiems profesionalams. Elektrinių paspirtukų remontas reikalauja tam tikrų specifinių žinių, visgi, prietaisas yra elektroninis.

Į ką reiktų atsižvelgti renkantis el. paspirtukų remonto specialistus?

Norint užtikrinti maksimalų malonumą ir saugumą važiuojant, paspirtuką reikia reguliariai prižiūrėti, o atsiradus gedimui - patikėti specialistams. Tiesa pasakius, kad el. paspirtukas tarnautų ilgai, dėmesio jam reiktų skirti ne mažiau nei automobiliui. Tai reiškia, kad pastovi techninė priežiūra yra būtina. Svarbu atsiminti, kad investavę į elektrinį paspirtuką jūs taip pat įsipareigojate užtikrinti, kad jis visada būtų tvarkingas ir saugus jums, bei aplinkiniams žmonėms kelionės metu. Tad į ką reikėtų atkreiptį dėmesį, renkantis el. paspirtukų remonto specialistus?

1. Patirtis

Beabejo, pats svarbiausias kriterijus yra ilgametė darbo patirtis. Geras specialistas turi būti sukaupęs pakankamai įgūdžių ir žinių, o kartu tai užtikrina kokybę ir greitą prietaiso sutvarkymą.

2. Darbo greitis

Visi norime, kad sugedęs prietaisas būtų kuo greičiau sutvarkytas, kad vėl galėtumėme juo naudotis. Jei, pavyzdžiui, rinksitės meistą, kuris dirba vienas, tikėtina, kad lauksite kur kas ilgiau nei patikėjus taisyklai, kurioje dirba visa specialistų komanda.

3. Detalės

Kadangi tai yra elektroniniai prietaisai, labai svarbu, kad specialistai užtikrintų aukščiausios kokybės detalių naudojimą jūsų el. paspirtukams. Taip pat geri meistrai turi pasirūpinti, kad svarbiausios detalės visada būtų vietoje, o jei visgi reiktų siųstis, jų gavimas truktų iki savaitės.

Riedis.lt – paspirtukų remontas Vilniuje

Mes žinome, kaip svarbu tinkamai prižiūrėti elektrinį paspirtuką, kad keliauti intensyviomis miesto gatvėmis būtų paprasta, smagu ir saugu!

22-128k

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode