Sprogimas

Jau galima teikti paraiškas kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį

Nuo šiandien, gegužės 15-osios, gyventojai, atidavusieji sunaikinti savo taršų automobilį ir nuo š. m. kovo 13 d. ar vėliau įsigiję Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos viešojo transporto metinį bilietą arba mažataršę judumo priemonę – elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą, įprastą ar elektrinį dviratį arba elektrinį paspirtuką, gali teikti paraiškas Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) kompensacinei išmokai gauti.

Šioms kompensacijoms Aplinkos ministerija skyrė 5 mln. eurų iš Klimato kaitos programos lėšų.

Paraiškas galima teikti tik elektroniniu būdu per APVA informacinę sistemą APVIS. Kompensacinės išmokos bus skiriamos pagal nustatytą tvarką. Pažymėtina, kad sunaikintas taršus automobilis turi atitikti šiuos kriterijus: tai M1 klasės transporto priemonė, kurios techninė apžiūra galiojo iki 2019 m. spalio 17 d. arba iki 2020 m. kovo 13 d., o pareiškėjas jos valdytoju iki prašymo pateikimo datos buvo ne trumpiau kaip 12 mėnesių. Automobilį reikia sunaikinti ir, gavus Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą, jį išregistruoti iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro. Informacijos, kur galima priduoti eksploatuoti netinkamą transporto priemonę, galima rasti čia.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas galės gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą. Bus galima įsigyti ir kelis metinius viešojo transporto bilietus ar kelias minėtąsias mažataršes judumo priemones. Kompensacinės išmokos dydis bus ne didesnis kaip 1000 eurų ir apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų.

Išsamesnės informacijos gali suteikti APVA specialistės: Jūratė Mateikaitė (tel. 8 664 36939, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.) ir Renata Chadyšienė (tel. 8 645 72638, Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.).

Aplinkos ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode