Parama dėkojame




Jonas Kazlauskas paskelbė Lietuvos olimpinės vyrų krepšinio rinktinės dvyliktuką

Šeštadienį Kaune Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas paskelbė dvylika žaidėjų, kurie bus registruoti į Rio de Žaneiro vasaros olimpines žaidynes, ir du atsarginius, kurie keliaus kartu su komanda toliau ruoštis olimpiadai.

Dvylikos žaidėjų sąraše, kuris šį savaitgalį bus išsiųstas Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC), nebus Artūro Milaknio ir Vaido Kariniausko pavardžių. Tačiau jie, kaip atsarginiai žaidėjai, toliau liks su komanda, keliaus į Ispaniją, Argentiną ir Braziliją – ten rinktinė dar sužais penkerias kontrolines rungtynes. Jiems galimybė papildyti olimpinį dvyliktuką atsirastų, jeigu kuris nors iš registruotų žaidėjų patirtų traumą arba susirgtų.

„Apie įvairius niuansus, žaidėjų skirtumus ir privalumus būtų galima kalbėti labai ilgai. Tačiau viską reziumuojant, šie du žaidėjai nepateko į dvyliktuką todėl, kad kiti kandidatai objektyviai buvo geresni už juos“, – trenerių štabo sprendimą komentavo J. Kazlauskas.

Paskutinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės Lietuvoje vyks pirmadienį. Kaune vyksiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės palydos į olimpines žaidynes bus ypatingos ir įspūdingos. Per rungtynes su Europos čempione Ispanijos rinktine 15 tūkstančių žiūrovų suformuos milžinišką Lietuvos trispalvę.

Šia akcija siekiama, kad krepšininkai, kai olimpinėse žaidynėse skambės Lietuvos himnas, prisimintų tą vienybės atmosferą ir palaikymą tėvynėje. Todėl sirgaliai ant savo kėdžių „Žalgirio” arenoje ras 14 tūkst. trijų spalvų lapų, kuriuos iškėlę sudarys visą areną juosiančią vėliavą. Be to, aistruoliai prašomi atvykti į areną pasipuošę tautinėmis spalvomis. Ši simbolinė vėliava bus didžiausia kada nors lydėjusi Lietuvos krepšinio rinktinę.

Lietuvos krepšininkams taip pat bus įteikti linkėjimai, kuriuos sirgaliai siuntė du mėnesius per „Sprite” jaunųjų talentų kovas.

Rungtynių pirmadienį pradžia – 18.15 val.

Po šio mačo Lietuvos rinktinė išskrenda į Ispaniją, kur liepos 21 d. Malagoje žais atsakomąsias rungtynes su ispanais. Po to lietuviai kelia vyks į Argentiną, kur tęs pasirengimą olimpinėms žaidynėms.

Kaunas, liepos 16 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode