Parama dėkojame




Pirmadienį streiką tęsia per 2 tūkst. pedagogų – Nacionalinė švietimo agentūra

agenturaPirmadienį Lietuvoje streiką tęsia per 2 tūkst. mokytojų ir kitų pedagoginių darbuotojų, rodo Nacionalinės švietimo agentūros duomenys.

Iki 14 val. apie dalyvavimą streike pranešta iš 133 ugdymo įstaigų, jos sudaro 6,34 proc. visų šalies įstaigų.

Nurodyta, kad jose streikuoja 2329 darbuotojai iš daugiau kaip 58 tūkstančių. Tarp jų beveik 1,8 tūkst. yra mokyklų mokytojai.

Daugiausia streikuojančiųjų yra Klaipėdoje, Vilniuje, Alytuje, Panevėžyje, Kaišiadorių rajone. Kai kuriose savivaldybėse streikuoja 27 proc. pedagoginių darbuotojų, kai kur – 2 procentai.

Streikas išvis nevyksta maždaug pusėje savivaldybių.

Panašus vaizdas buvo ir penktadienį prasidėjus neterminuotam mokytojų streikui, tuomet irgi nedirbo per 2 tūkst. pedagoginių darbuotojų.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjungą streiką paskelbė nepasiekusi susitarimo su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija dėl pedagogų darbo sąlygų ir spartesnio atlyginimų didinimo.

Vyriausybė siūlo algas mokytojams kitąmet kelti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., o nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Andriaus Navicko vadovaujamos profesinės sąjungos tokie ministerijos pasiūlymai netenkina. Ji reikalavo mokytojų atlyginimus jau nuo šio rugsėjo didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 procentų, taip pat kelia kitus reikalavimus mažinti moksleivių klasėse skaičių, mokytojų darbo krūvį, gerinti darbo sąlygas.

BNS nuotrauka

 Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode