Parama dėkojame




graikGraikijos policija antradienį uždraudė automobilių eismą Volo ir netoliese esančio Piliono kalnų regiono gatvėse dėl smarkios liūties sukelto potvynio centrinėje šalies dalyje. 

Pasak policijos pareigūnų, draudimas, kuris taikomas visoms transporto priemonėms, išskyrus avarinių tarnybų ir pagalbos kelyje transporto priemones, galios tol, kol nurims audra.

Ugniagesių departamentas pranešė, kad vienas žmogus žuvo Vole, ant jo užgriuvus sienai, o dar vienas žmogus laikomas dingusiu be žinios – manoma, kad jį nusinešė potvynio vanduo.

Pareigūnai taip pat išsiuntė įspėjimus į mobiliuosius telefonus keliose kitose centrinės Graikijos vietovėse, Sporadų salų grandinėje ir Eubojaus saloje, įspėdami žmones apriboti buvimą lauke dėl audros.

Nacionalinės meteorologijos tarnybos (EMY) duomenimis, regiono sostinėje Vole iškrito 200 milimetrų lietaus, o kaimyniniame Zagoros kaime – 516 milimetrų.

Šią vasarą Graikiją nusiaubė dideli gamtiniai gaisrai.

Pastarąsias dvi savaites siautėję didžiuliai gaisrai sunaikino didelę dalį Dadijos nacionalinio parko šiauriniame Evro regione.

Ugniagesių departamento atstovas spaudai Janis Artopijas (Yiannis Artopios) naujienų agentūrai AFP sakė, kad gaisrai kontroliuojami.

„Ugniagesiai lieka vietoje ir stebi padėtį“, – pridūrė jis.

Gaisruose žuvo daugiau kaip 20 žmonių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode