Sprogimas

Kolorade ginkluotas asmuo pirmadienį nušovė mažiausiai 10 žmonių, įskaitant policijos pareigūną, per šaudynes vienoje maisto parduotuvėje, pranešė policija.

Per incidentą, įvykusį u- 50 km į šiaurės vakarus nuo valstijos sostinės Denverio, šaulys buvo sužeistas ir sulaikytas, sakė Boulderio apygardos prokuroras Michaelas Dougherty (Maiklas Doertis).

Tarp aukų yra „didvyriškas“ 51-erių policijos pareigūnas Ericas Talley (Erikas Tolis), pirmasis atvykęs į šaudynių vietą prekybos centre „King Soopers“, nurodė policijos viršininkas Marisas Heroldas.

„Mums žinoma apie 10 aukų įvykio vietoje, įskaitant vieną iš mūsų Boulderio PD [policijos departamento] pareigūnų... Pareigūnas Tally atvyko į įvykio vietą – jis buvo pirmasis įvykio vietoje – ir buvo mirtinai pašautas“, – aiškino M. Heroldas.

Anksčiau per tiesioginę vaizdo transliaciją buvo matyti vidutinio amžiaus baltasis – be marškinių ir, iš pažiūros, kruvinas – sulaikytas policijos ir išvedamas iš parduotuvės.

Įtariamasis šiuo metu yra vienintelis vienintelis „sunkių sužeidimų patyręs“ asmuo, sakė policijos vadovas Kerry Yamaguchi (Keris Jamagučis), bet nepatvirtino, ar vaizdo transliacijoje matomas vyras yra įtariamasis, taip pat koks buvo užpuoliko atakos motyvas.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), praeitą mėnesį paraginęs Kongresą vadovautis „sveiku protu“ planuojant šaunamųjų ginklų laikymo tvarkos reformas, buvo informuotas apie šias šaudynes, per „Twitter“ nurodė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki).

Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeras (Čakas Šumeras) sakė, kad Kongreso aukštieji rūmai „privalo pateikti ir pateiks teisės aktą, turintį padėti ginkluoto smurto epidemiją“.

„Mano širdis dūžta, mums stebint šį ne, mums stebint, kaip mūsų Boulderio bendruomenėje klostosi šis neapsakomai baisus įvykis“, – pareiškė Kolorado gubernatorius Jaredas Polisas (Džaredas Polisas) ir pridūrė, kad šis incidentas yra „beprasmiška tragedija“.

Policija į iškvietimą apie šaudymą ir galimai šautuvu ginkluotą asmenį gavo apie 14 val. 30 vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė M. Heroldas.

Parduotuvėje buvę įvykio liudininkai pasakojo prieš išbėgdami per galinį įėjimą girdėję daug šūvių.

Į įvykio vietą buvo pasiųsta dešimtys šarvuotų policijos, taip pat greitosios pagalbos automobilių bei ginkluotų pareigūnų, įskaitant Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentus ir policijos skubaus reagavimo pajėgų SWAT komandas.

REUTERS-Scanpix nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode