Marcinkevičius




Panikos apimti turistai trečiadienį išbėgo iš viešbučių Balyje, kai šią atostogautojų pamėgtą Indonezijos salą anksti ryte supurtė gana stiprus žemės drebėjimas.

5,5 balo požeminių smūgių epicentras buvo sausumoje, maždaug už 10 km į šiaurės vakarus nuo Balio sostinės Denpasaro ir netoli nuo turistinių kurortų aglomeracijos salos pietuose. Jų židinys buvo 118 km gylyje.

Po žemės drebėjimo, įvykusio po 7 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku, pranešimų apie nukentėjusius žmones ir padarytą žalą kol kas nebuvo, bet kai kurie atostogaujantys žmonės patyrė didelį išgąstį.

„Kai įvyko žemės drebėjimas, dešimtys mūsų svečių išbėgo iš savo kambarių“, – naujienų agentūrai AFP sakė viešbučio „Sayang Maha Mertha“, įsikūrusio populiariame Kutos kurorte, darbuotojas Nyomanas Pasekas (Niomanas Pasekas).

„Dabar viskas vėl valdoma; padėtis grįžo į įprastas vėžes“, – pridūrė jis.

Saloje esanti „Twitter“ vartotoja Carla Beharry (Karla Behari) savo žinutėje parašė: „Neabejotinai pajutau smarkiausią ŽEMĖS DREBĖJIMĄ, kokį kada nors esu patyrusi Balyje.“

Vietos gyventojai taip pat pasako apie žemės drebėjimo trumpam sukeltą paniką kaimyninėje Lomboko saloje.

Nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas) sakė, kad Denpasare stiprūs požeminiai smūgiai buvo juntami apie penkias sekundes.

Indonezijos salos patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, kur tektoninės plokščių judesiai dažnai sukelia žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Denpasaras, Indonezija, kovo 22 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode