Parama dėkojame




Libijos šiaurės vakariniame Zavijos mieste prie Viduržemio jūros į krantą buvo išmesti dešimčių nuskendusių afrikiečių migrantų kūnai, antradienį pranešė Libijos Raudonojo Kryžiaus atstovas spaudai.

Zavijoje ant kranto buvo aptikti mažiausiai 74 skenduolių kūnai. Tai naujausia nelaimė jūroje, įvykusi pastaraisiais mėnesiais rekordiškai išaugus panašių tragiškų incidentų skaičiui šiame maršrute, kuriuo nelegalūs migrantai iš Libijos per Viduržemio jūrą plukdomi į Italiją.

Raudono Kryžiaus atstovas spaudai Mohammedas al Misrati (Mohamedas Misratis) naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad skenduoliai buvo aptikti pirmadienį ryte.

Pasak M.al Misrati, netoliese buvo aptikta suplyšusi guminė valtis. Manoma, kad krantą bus išmesta ir daugiau kūnų, nes paprastai tokiomis valtimis plaukia iki 120 žmonių.

Raudonasis Kryžius savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje paskelbė virtinę nuotraukų, kuriose matomi ant kranto suguldyti dešimtys skenduolių juodos ir baltos spalvos lavonmaišiuose.

M.al Misrati sakė, jog vietos valdžia pasirūpins, kad palaikai būtų nugabenti į sostinėje Tripolyje esančias kapines, kuriose laidojami nenustatytos tapatybės asmenys.

Kairas, vasario 21 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode