Marcinkevičius




Vyko Jaunųjų šaulių žaidynės

Gegužės 8-ąją Viekšniuose vyko Šaulių 8-osios rinktinės jaunųjų šaulių žaidynės.

Diena tapo istorine

Nuo ankstyvo ryto Viekšnių gimnazijoje jautėsi neįprastas sujudimas. Kad diena bus neįprasta, pranašavo sporto aikštyne kabantis plakatas „Sveiki atvykę į žaidynes!“ Neeilinė diena žadino gimnazistų smalsumą ir pamokų rimtį trukdė kirbanti mintis: „O kas ten vyksta lauke?“ Po pirmosios pamokos moksleivius į lauką išviliojo būriais besirenkantys „žalieji žmogeliukai“ (taip juokais pašaliečiai vadina šaulius). Visų dėmesį pritraukė Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai ir ypač gausus būrys Žemaitijos būsimų tėvynės gynėjų. Čia atūžė ir Mažeikių I kuopos šaulių technika.

 

Nors susirinkusiųjų ir taip jau buvo gausiai, tačiau visus atsigręžti privertė pasigirdęs nepaprastai skardus motorų riaumojimas. Paaiškėjo, jog į šaulių šventę atvyko Mažeikių baikeriai „Samogitian MC“. Nereikia itin lakios vaizduotės, kad įsivaizdutume, kas dėjosi klasėse: vaikai išsimaldavo mokytojų leisti pasižiūrėti į baikerius, o išsiprašiusieji į lauką net seilę varvino ir vylėsi priprašyti, kad juos nors truputį pavėžintų. Deja, tokia laimė teko tik jauniesiems šauliams. Jaunoji šaulė Darija Keršytė, rankose laikydama Lietuvos šaulių sąjungos vėliavą, sėdosi ant pirmojo kolonoje baikerio motociklo, jaunosios šaulės Viktorija Ramonaitė ir Vilda Milevičiūtė ant kitų ir šitas įspūdingas kortedžas apsuko ratą Viekšnių miestelio gatvėmis, skelbdamas, kad Viekšnių gimnazijos aikštyne bei Juodeikių pušyne pirmąkart mokyklos istorijoje vyks Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės šaulių žaidynės, o 2015 m. gegužės 8 diena įeis ne tik į gimnazijos, bet ir miestelio istoriją.

Išbandė kiekvienas save

 Paskelbę nepaprastą žinią, baikeriai ir jaunosios šaulės perdavė vėliavą vadams ir 10.00 val. Viekšnių gimnazijos Jaunųjų šaulių vadas Antanas Šliažas, visus išrikiavęs, raportavo Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės vadui Juliui Svirušiui, kad jaunieji šauliai žaidynėms pasiruošę. Rinktinės vadas pasisveikino su jaunaisiais šauliais ir sukomandavo pakelti LŠS vėliavą. Vėliavos pakėlimą palydėjo per visą miestelį nuaidėjęs patrankos šūvis. Taip paskelbta žaidynių pradžia. Viekšnių gimnazijos direktorius Rimantas Gricius visiems susirinkusiems palinkėjo kovingumo ir sėkmės. O jos tikėjosi per 150 jaunųjų šaulių iš Senamiesčio pagrindinės, Sodų vidurinės, Merkelio Račkausko gimnazijos, Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės, Kalnėnų pagrindinės mokyklos, Alsėdžių gimnazijos, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos, Nevarėnų pagrindinės mokyklos, Telšių, Rietavo 3-osios kuopos,Viekšnių gimnazijos. Moksleiviai savo jėgas išbandė šaudymo pneumatiniu šautuvu, kliūčių ruožo, šauliškoje estafetėse, kvadrato žaidime, vasaros biatlono, orientacinėse rungtyse. Be abejo, jėgas išeikvojus, labai skaniai lindo kareiviška košė, kuria pasirūpino rinktinės vado pavaduotoja Dalia Ragauskienė bei šaulys Petras Kekys.

  Žinia, azartas, noras būti geriausiems ir įrodyti, jog yra verti tapti tėvynės gynėjais, bet tuo pačiu bičiuliški pašnekesiai, jaunatviški pašmaikštavimai. Visas žaidynes akylai sekė Mažeikių I-osios kuopos vadas Pranas Trakinis, jaunuosius šaulius atlydėję vadai bei gausus būrys palaikančių žiūrovų.

 Matyt, tikrai teisingas posakis, jog „namuose ir sienos padeda“, ir, nors šįkart viskas vyko lauke, sėkmė šypsojosi šeimininkams – Viekšnių gimnazijos jauniesiems šauliams. Jie ir buvo paskelbti LŠS Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės žaidynių nugalėtojais. Antroji vieta atiteko Alsėdžių, o trečioji Židikų jauniesiems šauliams.

Vienas iš pagrindinių žaidynių organiztorių Antanas Šliažas sakė, kad nebūtų susidorojęs be Krašto apsaugos pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės savanorių, būrių vadų, klubo „Samogitian MC“ baikerių, visų teisėjų, Viekšnių gimnazijos direktoriaus, pavaduotojų, meistrų, valgyklos personalo pagalbos. Tik visų bendros pastangos padėjo sklandžiai organizuoti žaidynes. Ir nors patrankos šūviui paskelbus žaidynių pabaigą jaunuolių veidus apgaubė išsiskyrimo liūdesys, tačiau akivaizdu, kad įspūdžiai ilgai neišblės, o apie Šaulių sąjungos veiklą nuvilnijęs garsas po visą Viekšnių apylinkę sutvirtins tikėjimą krašto ateitimi.

           

           

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode