Marcinkevičius




Atskleistos vagystės detalės ir surastas įtariamasis

Rugpjūčio 25 d. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai pradėjo tyrimą dėl 82,78 kubinio metro UAB „Geležinkelių aplinkos centras“ priklausančios malkinės medienos dingimo iš medienos saugojimo vietos, esančios geležinkelio kelio Viekšniai–Mažeikiai 54-ajame kilometre.

 

Pradėjus tyrimą, apklausti bendrovės darbuotojai, kurie suteikė iš gyventojų gautos naudingos informacijos apie aplinkybes, sukėlusias įtarimą dėl galimos vagystės. Neabejingų gyventojų ir bendrovės turtu besirūpinančių darbuotojų dėka, nusikalstamą veiką įvykdęs asmuo netrukus rastas.

Pareigūnams pradėjus tikrinti gautą informaciją, nustatytas įtariamasis, kuris apklausos metu neneigė iš saugojimo vietos gabenęs medieną bei paaiškino, jog į pamiškę atvyko miškovežiu, kuriuo medieną pasikrovė ir parsivežė į namus. Pasak įtariamojo, jis suskubo ruoštis šaltajam metų sezonui, tad dalį medienos jau supjaustė ir sukrovė į malkinę. Pilietis prisipažino pagrobęs medieną bei artimiausiu metu žadėjo atlyginti bendrovei padarytą turtinę žalą.

Minėto vyro atžvilgiu tiriama nusikalstama veika, numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 1 dalyje (tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

Policija nuoširdžiai dėkoja UAB „Geležinkelių aplinkos centras“ darbuotojams ir kaimo gyventojui už geranorišką pagalbą ir pilietiškumą, dėl ko buvo operatyviai išaiškinta medienos vagystė. Policija prašo nebūti abejingiems, pastebėjus teisės pažeidimus ar įtartinai besielgiančius asmenis iškarto pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 444) 60345.

Telšių apskr. VPK Mažeikių r. PK informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode