Marcinkevičius




Ministrė Audronė Pitrėnienė tiesioginę transliaciją „Mes prieš patyčias“ stebės kartu su Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazistais

Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė kartu su Lietuvos Prezidentės inicijuotos akcijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadore žurnaliste Daiva Žeimyte rugsėjo 9–ąją visose mokyklose skelbia dieną „Mes prieš patyčias“. Rugsėjo 9 dieną 12 val. mokyklos kviečiamos žiūrėti tiesioginę vaizdo transliaciją internetu www.mespriespatycias.lt.

Ministrė A. Pitrėnienė tiesioginę transliaciją stebės, o vėliau filmą aptars su II klasės mokiniais Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje  (Gedminų g. 5, Klaipėda).

„Kovodami su patyčiomis kiekvienas pradėkime nuo savęs, nežeminkime, neapkalbinėkime. Garsūs, matomi žmonės kitiems turi būti pavyzdys ir nei privačiame gyvenime, nei viešai eteryje ar kitose žiniasklaidos priemonėse neturi tyčiotis iš kitų. Nes kitaip susidaro įspūdis, kad pasišaipyti, pasityčioti tarsi ir nieko blogo“, – sako švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Filmas – tai 20 minučių trukmės įkvepiantis Niko Vujičičiaus pasakojimas, skirtas mokiniams. Nikas Vujičičius, pasaulyje garsus žmogus, yra vilties ženklas milijonams įvairių tautų žmonių. Dėl savo fiziologinių trūkumų (jis neturi rankų ir kojų) patyrė daugybę patyčių. Savo vaizdo pasakojime jis dalijasi sėkminga patirtimi, kaip jam pavyko sustabdyti patyčias ir kaip kiti žmonės gali padaryti tą patį.

„Rugsėjo 10-oji – Tarptautinė savižudybių prevencijos diena, todėl jos išvakarėse norėjome atkreipti piliečių, net ir pačių mažiausių, dėmesį į šią svarbią visuomenės problemą, suburti visus vienam kilniam tikslui. Tikimės, kad visos Lietuvos mokyklos prisidės prie šios gražios iniciatyvos“, – sako D. Žeimytė.

Filmas bus rodomas ne tik internetu www.mespriespatycias.lt, bet ir portale www.lrytas.tv, lrytas.tv facebook'e.

Filmą rekomenduojama žiūrėti 9–12 klasių mokiniams.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode