Marcinkevičius




Pasibaigusio galiojimo produktais siūloma prekiauti dar 45 dienas

pardPasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais siūloma prekiauti dar ilgiausiai 45 dienas ir tik tada, jeigu nepažeista gamintojo pakuotė.  

Tai numato Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengti mažmeninės prekybos taisyklių pakeitimai, pateikti derinti verslui ir institucijoms.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba prekybininkams vėliau pateiks papildomas rekomendacijas dėl prekybos tokiais maisto produktais.  

Ministerija taisykles keičia Seimui neseniai leidus nuo sausio 1-osios prekiauti tokiu maistu, daugiausia bakalėjos prekėmis, nes dabar tai daryti draudžiama.

Ministerija siūlo leisti ilgiau prekiauti produktais, jeigu jie supakuoti į gamintojo pakuotę, ant jos pateiktas aiškiai matomas minimalus tinkamumo vartoti terminas bei prekybininko įspėjamoji informacija, kad jis jau yra pasibaigęs. 

Šie ženklinimai būtų nurodyti ryškiu lipduku, atkreipiančiu vartotojų dėmesį ir leidžiančiu atpažinti tokį maistą. Gamintojo informacijos nebūtų galima užklijuoti ar uždengti.  Visa informacija apie pratęstą laiką turėtų būti pateikta ir tada, kai prekės parduodamos nuotoliu, pavyzdžiui, e. parduotuvėse.  

45 dienų terminas pasirinktas atsižvelgiant į Slovakijos praktiką.

„Trumpesnis pardavimo terminas padės užtikrinti galimybes pirkėjui suvartoti maistą, kol jis yra vis dar saugus ir tinkamas vartoti“, – nurodo ministerija.   

Lietuvoje dabar galioja ilgesni tinkamumo vartoti pratęsimo terminai, taikomi labdarai skirtiems maisto produktams.

Prekybininkui leidžiama nuspręsti, kur išdėstyti parduodamą pasibaigusio minimalaus tinkamumo vartoti termino maistą.  

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode