Marcinkevičius




Vargstančiųjų dieną „Caritas“ pradeda žvakių už auką iniciatyvą

caritozvakelesLabdaros ir paramos organizacija „Caritas“ sekmadienį pradeda žvakių iniciatyvą: už auką bus išdovanota 80 tūkst. žvakių.

26 kartą visoje Lietuvoje rengiamos „Gerumas mus vienija“ akcijos žvakės lapkričio 19-ąją, Vargstančiųjų dieną, tradiciškai šventinamos katedrose ir bažnyčiose. Šią dieną taip pat meldžiamasi už visus vargstančiuosius: vienišus, sergančius, apleistus, žmones visuomenės pakraščiuose.

Tradicinė „Carito“ iniciatyva truks iki Kalėdų. Surinktos aukos pasitarnaus sunkumus patiriančioms šeimoms, ligoniams, vienišiems, senyvo amžiaus, nelaimų ištiktiems žmonėms. 

Aukoti ir už tai dovanų gauti „Gerumas mus vienija“ žvakę bus galima bažnyčiose, parapijose, „Caritas“ centruose, o per Adventą – ir prekybos centruose.

Anot organizacijos, kiekviena žvakė yra išlieta gyvenimo išbandymus patiriančių žmonių rankomis. Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ žvakių dirbtuvėse jas liejantys žmonės stiprina bendravimo komandoje, laiko, darbų planavimo bei socialinius įgūdžius, kad galėtų lengviau integruotis į darbo rinką.

Kaip teigia Žvakių dirbtuvių vadovė Karolina Juchnevič-Sosnitska, už aukas, gaunamas dovanojant „Gerumas mus vienija“ žvakes, „Caritas“ išlaiko darbo vietas pažeidžiamiausiems.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode