Parama dėkojame




Sausio 1 d. įsigalios nauji aplinkosaugos reikalavimai naujai registruojamiems motociklams

Nauji motociklai (L3e, L4e, L5e ir L7e kategorijų), neatitinkantys įsigaliojusių aplinkosaugos reikalavimų – „Euro 4“ (išmetamųjų teršalų norma), nebus registruojami.  Motociklų gamintojai ir Lietuvoje gamintojui atstovaujantys motociklų pardavėjai, kurie iki 2017 metų sausio 1 d.  nespės parduoti motociklų,  apie tai turėtų informuoti VKTI. Tuomet jiems bus taikoma išimtis, tačiau  tik dvejus metus.

     Atkreipiame dėmesį tų vartotojų, kurie motociklus perka kitoje Europos Sąjungos šalyje, ypač importuotus iš ne Europos Sąjungos šalių, kai pirktai motociklo gamintojo markei Lietuvoje neatstovauja jokia įmonė.  Tik gamintojams ir jų atstovams bus taikomos anksčiau minėtos išimtys.

     Ar motociklas atitinka „Euro 4“, rodo gamintojo sertifikato (EU Certifikate of conformity) 4.0.1 papunktis. Sertifikatas turi būti įteiktas naujo motociklo pirkėjui.

     Dėl papildomos informacijos siūlome kreiptis į VKTI konsultacijų centrą tel. 8 5 278 5601 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.


Valstybinė kelių transporto inspekcija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode