Marcinkevičius




Lietuvos kariuomenės savaeigės haubicos bus modernizuojamos Vokietijoje

Iš vokiečių įsigytos savaeigės haubicos „PzH2000“ bus remontuojamos gamintojo įmonėje pačioje Vokietijoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Gruodžio mėnesį modernizavimo sutartį su Vokietijos gamintoju „KMW“ pasirašė ministerijos įgaliota NATO paramos agentūra.

Pagal šią sutartį Vokietijos kompanija KMW atliks 16-os kovinių ir dviejų mokomųjų haubicų PzH2000 modernizavimą ir techninių parametrų atstatymą iki gamintojo lygmens, atnaujins ir integruos valdymo ir vadovavimo sistemas, taip pat parengs techninę dokumentaciją pagal Lietuvos keliamus reikalavimus.

Modernizuotos haubicos Lietuvos kariuomenę pasieks etapais iki 2019 metų pavasario. Bendra 18-os haubicų „PzH2000“ atnaujinimo ir modernizacijos sutarties vertė yra 10,5 mln. eurų.

Šiuo metu į Lietuvą yra pristatytos keturios haubicos.

Savaeiges haubicas Lietuva iš Vokietijos įsigijo 2015 metais, siekdama stiprinti kariuomenę po Rusijos veiksmų Ukrainoje ir Baltijos jūros regione. Vilnius, gruodžio 14 d. (BNS).
Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį." />

Nuotraukos autorius – vrš. Gintautas Mauricas

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode