Marcinkevičius




Metrologiškai nepatikrintas skaitiklis negali būti naudojamas karšto vandens apskaitai

Karšto vandens tiekėjas yra atsakingas už tai, kad apskaitai naudojamas skaitiklis būtų metrologiškai patikrintas, priešingu atveju mokėtina suma turi būti apskaičiuojama pagal normatyvus – tokį sprendimą priėmė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi vartotojo T. U. ir UAB „Vilniaus energija“ ginčą.

VKEKK gavo vartotojo prašymą išnagrinėti ginčą su UAB „Vilniaus energija“ dėl priskirtos apmokėti sumos už suvartotą karštą vandenį, kuri buvo nustatyta pagal skaitiklio su pasibaigusia metrologine patikra rodmenis. Vartotojo teigimu, tokio skaitiklio rodmenys negali būti naudojami karšto vandens apskaitai, todėl paprašė VKEKK įpareigoti karšto vandens tiekėją anuliuoti nustatytą mokėtiną sumą ir perskaičiuoti ją pagal normatyvus.

VKEKK, išnagrinėjusi faktines ginčo aplinkybes, patenkino vartotojo reikalavimus, nes Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės draudžia vadovautis karšto vandens skaitiklio rodmenimis, kai jo metrologinė patikra yra pasibaigusi. Primename, kad už skaitiklio tinkamumą naudoti, įskaitant metrologinę patikrą, yra atsakingas karšto vandens tiekėjas


Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode