Marcinkevičius




Šiaulių regione sumedžiotas devintas vilkas

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūra gavo pranešimą, kad savaitgalį Mažeikių rajone sumedžiotas dar vienas vilkas. Varyminės medžioklės metu nušauta suaugusi vilkė. Tai jau trečias vilkas sumedžiotas Mažeikių rajone ir devintas vilkas sumedžiotas Šiaulių regione, šį vilkų medžiojimo sezoną.

Praėjusį savaitgalį sėkmė sumedžioti vilką teko Mažeikių rajono Balėnų medžiotojų būrelio medžiotojui. Varyminės medžioklės metu, Balėnų miške, medžiotojas E.K. pastebėjo atbėgantį vilką. Vyro šūvis buvo taiklus. Kulkos pakirsta krito suaugusi patelė. Šį vilkų medžiojimo sezoną tai jau trečias vilkas sumedžiotas Mažeikių rajoje.

Prieš tai du vilkai sumedžioti Karaliaučiaus miške. Purvėnų medžiotojų būrelio medžiotojas G.Č. nušovė du vilkus – suaugusį patiną ir jauną vilkę.

Šiaulių regione, nuo vilkų medžioklės sezono pradžios, medžiotojai sumedžiojo jau devynis vilkus. Po du vilkus nušauta Radviliškio ir Kelmės rajonuose, po vieną Šiaulių bei Plungės rajonuose ir trys Mažeikių rajone. Lietuvoje sumedžiota jau daugiau kaip 40 vilkų. Daugiausiai vilkų nušauta Varėnos ir Vilkaviškio rajonuose – 5 ir 4.

2016-2017 m. vilkų medžioklės sezonu, kuris prasidėjo spalio 15 d., aplinkos ministro Kęstučio Trečioko įsakymu, leista sumedžioti 60 vilkų. Šiemet du trečdaliai bendro limito (40 vilkų) skirti sumedžioti visoje šalies teritorijoje, o vienas trečdalis (20 vilkų) – vienuolikai savivaldybių, kuriose vilkai pridarė daugiausia žalos.

Ne mažiau kaip po vieną vilką leista sumedžioti Alytaus, Biržų, Molėtų, Rokiškio, Širvintų, Tauragės ir Vilkaviškio rajonų savivaldybių teritorijose, ne mažiau kaip du vilkus – Kupiškio rajono, ne mažiau kaip tris – Klaipėdos rajono, ne mažiau kaip po keturis  – Lazdijų ir Varėnos rajonų savivaldybių teritorijose. Jeigu šiose savivaldybėse iki gruodžio 31 d. vilkų sumedžiojimo limitas nebus išnaudotas, jis galės būti panaudotas visoje šalyje.

Aplinkosaugininkai primena, kad vykdomi vilkų populiacijos genetiniai tyrimai  ir vilkus sumedžioję medžiotojai privalo atpjauti raumens mėsos (2x2 cm) gabalėlį, jį supakuoti ir įforminus, laikyti šaldytuve iki perdavimo. 

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode