Sprogimas

Penkios dažniausiai gendančios traktorių dalys – ką turėtumėte žinoti?

Būtų puiku žinoti, kurios dalys potencialiai gali sugesti prieš pradedant darbus. Nors tai ne visada įmanoma, žinoti, kurios dalys dažniausiai genda - labai pravartu. Sakoma, kad kai kurie ūkininkai pusę savo darbo dienos praleidžia remontuodami ir prižiūrėdami traktorius ir kitą ūkio įrangą. Nėra aišku, ar tai tiesa, ar ne, tačiau bet kas, dirbantis žemės ūkyje, sutiks, kad išties nepaprastai daug laiko skiriama darbui su technika. Visgi nėra smagu, kai vidury darbo dienos sugenda pagrindinis darbo įrankis, kadangi dažnai vietinėse dalių parduotuvėse nėra reikiamų dalių. Traktorių remonto vadovuose paprastai yra paminėtos svarbiausių detalių, kurias reiktų turėti po ranka, sąrašas, bet jei vadovo neturite, skaitykite toliau.

Traktorių dalys internetu – geriausia alternatyva pasirūpinti būtiniausiomis dalimis iš anksto! Šiame straipsnyje pateiksime 5 dažniausiai sugendančias dalis, kad tinkamos traktorių dalysvisada būtų po ranka, o remonto laikas taptų trumpesnis.

1. Filtrai

Nors yra gera idėja turėti visus traktoriuje naudojamus filtrus, yra du, kurių gali prireikti vidury darbo dienos. Dujų filtras yra pirmasis. Nešvarios dujos gali greitai prasiskverbti į dujų filtrą ir sugadinti traktoriaus variklį. Dujų filtrai nėra brangūs, o jei po ranka yra papildomas, jį pakeisti paprasta ir greita.

Antrasis filtras, kurį paprastai reikia pakeisti skubiai, yra hidraulinis filtras. Daugelis hidraulinių filtrų yra jautrūs pažeidimams, o kadangi tai yra dažna problema, protinga turėti atsarginius hidraulinius filtrus.

2. Ventiliatoriaus diržas

Be įvairių filtrų, taip pat pravartu turėti papildomą ventiliatoriaus diržą. Gali būti sunku vietoje rasti tinkamą diržą, todėl turėdami papildomą, galite išvengti ilgo remonto laiko. Norėdami rasti tinkamą diržą, turite žinoti savo traktoriaus markę ir modelį, taip paprasčiau galėsite iš anksto užsisakyti internetu. Kai kuriuose modeliuose naudojami du diržai (pagrindinis ir antrinis), todėl svarbu žinoti, kokio tipo diržus turite.

3. Saugikliai

Taip pat, labai dažnai problemos būna susijusi su elektros sistema. Išties, elektros problemos sukelia daugumą traktoriaus gedimų. Perdegęs saugiklis - vienas iš paprasčiausių elektros remonto darbų, kuris, deja, taip pat yra labiausiai paplitęs.

Perdegusį saugiklį pakeisti užtrunka vos kelias sekundes. Žinoma, tik jei po ranka tokį turite. Siekiant išvengti laiko švaistymo ir galimos žalos naudojant netinkamą saugiklį, kad traktorius veiktų, svarbu turėti pakankamai atsarginių saugiklių sandėlyje.

4. Lemputės

Tai gali atrodyti kaip nedidelis nepatogumas, tačiau perdegusias lemputes visada reikia nedelsiant pakeisti. Nors kelias savaites galite nekreipti dėmesio į šiek tiek blankesnį kambarį savo namuose, traktoriaus lemputės yra jūsų ir aplinkinių saugumas.

Apsvarstykite konkrečias lemputes, kurių jums reikia priekiniams, galiniams ir įspėjamiesiems žibintams. Laikykite juos pastogėje, garaže ar net didesnių komunalinių traktorių kabinoje, kad galėtumėte greitai pakeisti perdegusią lemputę.

5. Skysčiai, alyva, degalai

 

Alyva ir kuras yra svarbiausi skysčiai, kuriuos reikia užpildyti, kad jūsų įrangos variklis veiktų. Tačiau yra daugybė kitų skysčių, kurių taip pat reikia, kad jūsų traktorius veiktų efektyviai. Variklio aušinimo skysčio, hidraulinio skysčio, radiatoriaus skysčio ir transmisijos skysčio tikrinimas ir tuščių bakų papildymas turėtų būti kasdienės profilaktinės priežiūros dalis. Švarus aušinimo skystis padeda išvengti variklio vidinių pažeidimų, rūdžių ar užsikimšimų, o tai padeda išvengti daug didesnių variklio gedimų.

Mūsų parduotuvė siūlo aukščiausios kokybės traktoriams skirtą įrangą, nuo traktorių sėdynių iki grandinių traktorių ratams. Vienos populiariausių – Case traktorių dalys! Apsilankykite ir išsirinkite sau reikalingas prekes!

22-128l

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode