Sprogimas

Lietuva ir Moldova: patvirtintas abipusis vairuotojų pažymėjimų pripažinimas ir keitimas

keitimasVyriausybė pritarė nutarimui, kuriuo įteisinamas pasirašytas Lietuvos ir Moldovos susitarimas dėl abipusio vairuotojų pažymėjimų pripažinimo ir jų keitimo.

„Šis tarpvyriausybinis susitarimas Lietuvos ir Moldovos gyventojams suteiks galimybę lengviau keliauti mūsų šalyse – be papildomų dokumentų jie galės naudotis kiekvienos iš minėtų šalių vairuotojų pažymėjimais, o tam tikrų kategorijų vairuotojų pažymėjimai galės būti keičiami be teorinių ir praktinių egzaminų. Tai yra dar vienas ženklas, kad Lietuva ir Moldova plėtoja abipusiu pasitikėjimu grindžiamus valstybių santykius“, – teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pažymėtina, kad šiuo metu galiojančiuose teisės aktuose nustatyta, kad nacionalinių vairuotojo pažymėjimų turėtojai, tapę nuolatiniais kitos susitariančios šalies gyventojais, privalo pasikeisti vairuotojo pažymėjimą – išlaikyti teorinio ir praktinio vairavimo egzaminus. Įsigaliojus pasirašytam susitarimui, Lietuvos ir Moldovos gyventojai, keisdami A ir B kategorijos vairuotojų pažymėjimus, bus atleidžiami nuo minėtų egzaminų išlaikymo reikalavimo.

Susitarimu taip pat siekiama plėtoti Lietuvos Respublikos ir Moldovos Respublikos kompetentingų institucijų bendradarbiavimą, stiprinti valstybių draugiškus santykius ir palengvinti gyventojų naudojimąsi nacionaliniais vairuotojo pažymėjimais šių šalių teritorijose.

Pasak ministrės A. Bilotaitės, Moldova yra svarbi Lietuvos partnerė Pietryčių Europoje ir aktyvi Europos Sąjungos Rytų partnerystės programos dalyvė. Kitais metais sukanka 30 metų, kai buvo užmegzti Lietuvos ir Moldovos diplomatiniai santykiai, – nuo 1992 metų mūsų šalys glaudžiai bendradarbiauja įvairiose srityse.

„Mes labai vertiname glaudžius mūsų valstybių santykius ir teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą. Būtina ne tik perduoti geriausius darbo metodus ir gerąją praktiką kolegoms iš Moldovos, bet ir patiems įgyti naujų žinių, todėl ir toliau abi valstybės bendradarbiaus – visada yra ko pasimokyti vieniems iš kitų“, – teigia vidaus reikalų ministrė.


VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode