Sprogimas

A. Bilotaitė sako, kad sprendimą dėl vairavimo egzaminų turėtų priimti Vyriausybė

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai pirmininkaujanti vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako mananti, kad sprendimą dėl vairavimo egzaminų atnaujinimo turėtų priimti Vyriausybė.

„Kadangi toks siūlymas buvo teiktas, mes manome, kad Vyriausybė pati galės apsispręsti ir priimti sprendimą, atlaisvinti šitą ribojimą ar ne“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministrė.

Jos teigimu, vairavimo egzaminų „Regitroje“ atnaujinimas buvo pirmadienį aptartas komisijos posėdyje.

„Šiandien mes tiesiog išklausėme situaciją, ar yra pasirengta, ar užtikrinamos visos būtinos saugumo sąlygos tam, kad egzaminai būtų saugiai vykdomi. Tai mus šiandien informavo, kad tikrai pasirengimas yra“, – teigė A. Bilotaitė.

Ji neatskleidė, kada konkrečiai šį klausimą Vyriausybė galėtų svarstyti.

Būsimi vairuotojai bei vairavimo mokyklos, nesulaukiantys, kol bus atnaujinti praktiniai vairavimo užsiėmimai ir egzaminai, trečiadienį planuoja surengti piketus Vilniuje ir Klaipėdoje.

„Regitroje“ šiuo metu kontaktiniu būdu, bet laikantis visų saugumo reikalavimų, vyksta teorijos egzaminai, įprastai jie galioja metus, bet dėl karantino jų galiojimas pratęstas dar pusmečiui, po jau metus tebesitęsiančios ekstremalios situacijos nutraukimo.

Pagal Vyriausybės patvirtintą karantino švelninimo planą, praktinio vairuotojų mokymo ir vairavimo egzaminai bei vairavimo mokymai būtų atnaujinti, kai koronaviruso atvejų rodiklis nukristų žemiau 200 naujų užsikrėtimų 100 tūkst. gyventojų per dvi savaites ribos, o teigiamų testų dalis sudarytų ne daugiau nei 10 procentų.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu šis rodiklis Lietuvoje siekia 251,5 naujo atvejo 100 tūkst. gyventojų.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode