Sprogimas

Šiandien skirta 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams

Siekiant mažinti koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltas pasekmes ekonomikai, šiandien Vyriausybės sprendimu skirta 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės keliams taisyti ir rekonstruoti. Šios lėšos leis intensyviau vykdyti kelių remonto ir rekonstravimo darbus, sudarys sąlygas kelių sektoriuje veikiančioms bendrovėms tęsti veiklą, gauti užsakymų ir išlaikyti darbuotojus, taip skatinant ekonomikos atsigavimą po viruso sukeltų pasekmių.

„Lietuvos keliams skirtos papildomos lėšos leis stipriai pagerinti šalies kelių būklę, susiekimo sąlygas ir eismo saugą. Panaudojant šias lėšas bus atlikta daug valstybei svarbių darbų. Tuo pačiu tai labai svarbus sprendimas ekonominiu aspektu, nes intensyviai dirbdamos kelių sektoriaus įmonės išlaikys darbuotojus ir mokės mokesčius valstybei, papildydamos dėl ekstremalios situacijos sumenkusį biudžetą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Numatoma, kad už šias lėšas bus remontuojami valstybinės ir vietinės reikšmės keliai, asfaltuojami gyvenvietėse esantys ir jas jungiantys žvyrkeliai, tiesiami pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengiamos kitos kelių saugumo priemonės. Be to, planuojama remontuoti ir rekonstruoti kelius pasienio vietovėse bei kelius į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, taip pat tvarkyti kelius, vedančius į lankytinas ir rekreacines vietoves, kurortines teritorijas.

Minėtos lėšos bus paskirstytos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Susisiekimo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode