Sprogimas

Per karantiną – reikalavimai vežant keleivius miestuose ir vietos keliais

Lietuvoje galiojant dviejų savaičių karantinui dėl koronaviruso, nustatyti reikalavimai ir rekomendacijos vežant keleivius miestuose ir tarpmiestiniu transportu, pranešė Susisiekimo ministerija. 

Karantino režimo priemones kartu su ministerija nustatė Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras.

Remiantis jomis, autobusų ir troleibusų vairuotojai turi būti atitverti nuo keleivių. Keleivių sėdėjimas turi būti išdėstytas šachmatiniu būdu, jiems draudžiama sėstis dviejose sėdimų vietų eilėse už vairuotojo.

Draudžiama keleivius įlaipinti ir išlaipinti per priekines autobuso ar troleibuso duris, jei autobusas turi daugiau nei vienerias duris.

Transporto priemonėse draudžiama vežti stovinčius keleivius, išskyrus keltuose ir vietinio (miesto) susisiekimo maršrutuose. Tarp stovinčių keleivių būtina išlaikyti saugų atstumą – ne mažiau kaip vieną metrą.

Keleivių skaičius tolimojo ir priemiestinio susisiekimo autobusuose bei traukiniuose turi būti perpus mažesnis nei transporto priemonėje nustatytas sėdimų vietų skaičius.

Rekomenduojama neprekiauti kelionės bilietais transporto priemonėse.

Kiekvienoje transporto priemonėje gerai matomoje ir patogioje naudoti vietoje rekomenduojama įrengti dezinfekavimo priemones. Keleiviams privaloma dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant iš transporto priemonės. Transporto priemonėse privalo būti aiškiai matoma informacija apie prevencines koronavirusinės infekcijos priemones.

Po kiekvieno reguliaraus reiso vežant keleivius vietinio susisiekimo maršrutais ir keleivius perkėlus per Kuršių marias, privaloma autobusus ir keltus išvėdinti bei dezinfekuoti ranktūrius, rankenas ir kitus dažniausiai liečiamus paviršius. Po paskutinio reiso turi būti atlikta dezinfekcija.

Keleivius vežant keltu draudžiami keleivių susibūrimai ir maisto pardavimas savitarnos maitinimo punktuose.

Keleivių vežimo už atlygį automobiliuose ir lengvajame automobilyje taksi po kiekvieno keleivio vežimo privaloma išvėdinti ir dezinfekuoti rankenas bei kitus dažniausiai liečiamus paviršius. Draudžiama vežti keleivius šalia vairuotojo. Automobiliuose privalo būti aiškiai matoma informacija apie prevencines koronavirusinės infekcijos priemones.

Karantino režimo priemonės taikomos organizuojant ir vykdant keleivių vežimą autobusais, troleibusais ir maršrutiniais taksi reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, vietinio (miesto ir priemiestinio) bei tolimojo susisiekimo maršrutais, keleiviniais traukiniais vietiniais maršrutais, tarptautiniais keleiviniais keltais, keleivių perkėlimo per Kuršių marias į ir iš Kuršių nerijos ir keleivių vežimo už atlygį lengvaisiais automobiliais taksi.

Vilnius, kovo 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode