Sprogimas

Gydymo įstaigose kratų metu rasta pinigų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti, ar organizuojant ir dalyvaujant skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų medicininės įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosiuose pirkimuose, buvo padarytos korupcinės nusikalstamos veikos. 

STT pareigūnų surinkti duomenys šiuo metu leidžia įtarti, kad medicinos priemonėmis ir įranga prekiaujančių įmonių atstovai, galimai veikdami įvairiomis neteisėtomis priemonėmis, per ilgesnį nei vienerių metų laikotarpį galėjo sudaryti sąlygas įmonėms neteisėtai laimėti įvairių Lietuvos gydymo įstaigų pirkimų už daugiau kaip 3 mln. EUR.

Šiuo metu visos Lietuvos mastu tiriama daugiau kaip 100 nusikalstamų veikų. Įtariama, kad į šias galimai nusikalstamas veikas galėjo būti įtraukta daugiau nei 10 Lietuvos gydymo įstaigų iš daugiau kaip 10 savivaldybių, jų vadovai ir kiti asmenys, atsakingi už viešuosius pirkimus. 

Siekiant nustatyti tyrimui reikšmingas aplinkybes, atliekami būtini procesiniai veiksmai. Šiuo metu įtarimai dėl įvairių korupcinių nusikaltimų pareikšti 35 asmenims, iš jų – 4 privačių įmonių vadovai ir 6 gydymo įstaigų vadovai.

Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

Nuotr. dalis pinigų, rastų kratų metu

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode