Sprogimas

Refliuksas – kas tai?

Galime išgirsti nuomonių, jog tai yra šiuolaikinio žmogaus liga ir tame yra dalis tiesos. Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad su tokia problema niekas nesusidurdavo anksčiau, tačiau šiomis dienomis ji yra žymiai dažnesnė. Ir nuo jos dažniausiai kenčia išsivysčiusių šalių gyventojai. Todėl tai yra gana specifinis negalavimas, kuris turi begalę priežasčių, o ir simptomai gali būti labai skirtingi. Labai paprastai suprasti pačią problemą ir kaip ji veikia organizme galima galvojant apie maisto kelią, kuris iš stemple juda į skrandį ir keliauja toliau žarnynu. Viskas veikia taip, jog judėjimas vyktų tik viena kryptimi, tačiau esant šiai problemai maistas bei skrandžio rūgštis patenka atgal į stemplę ir ją dirgina. Būtent tada jaučiamas nemalonus ir labai dažnas simptomas, kuris neretai dar lyginamas su skrandžio deginimu. Todėl ir refliuksas neretai tapatinamas arba netgi maišomas su padidėjusiu skrandžio rūgštingumu. Nors tai tikrai nėra ta pati problema ir šios ligos kartais gali būti visai nesusiję.

Kaip išvengti refliukso?

Kadangi tai pakankamai dažna ir neretą kamuojanti problema, tai tikrai turėtų būti aktualus klausimas. Tačiau vieno recepto kaip apsisaugoti nuo šio negalavimo tikrai nėra, kadangi kiekvienam jo priežastys gali būti skirtingos. Žinoma, pirmoje vietoje turėtų būti skiriamas dėmesys mitybai. Ir šioje vietoje galima būtų išskirti alkoholį, kavą, mėtų produktus, šokoladą bei gazuotus gėrimus. Būtent visi jie dažniausiai lemia ir paskatina šį susirgimą. Taip pat atsisakius šių produktų arba stengiantis jų vartoti kuo mažiau galime apsisaugoti ir nuo žymiai daugiau sveikatos problemų. Taip pat reikėtų prie to pridėti ir rūkymą, kadangi nikotinas bei dūmai turi nemažai įtakos šiai problemai ir jos atsiradimui. Aišku, ją sukelti gali ir kažkokie kiti maisto produktai, tačiau jie jau bus individualūs kiekvienam, todėl reikėtų stebėti ir savo asmeninę mitybą ir organizmo reakciją į ją. Kita priežastis, dėl kurios gali tekti užduoti klausimą, kas yra refliuksas, būtų stresas, kuris šiomis dienomis yra pakankamai dažnas įvairiausių negalavimų sukėlėjas. Todėl reikėtų laikytis režimo, skirti laiko sau bei maksimaliai sumažinti stresą. O prie to pridėjus dar ir tinkamą mitybos racioną tikrai galima apsisaugoti nuo šios nemalonios ligos.

https://www.gudruciovaistine.lt/gudrucio-patarimai/gudrucio-patarimai/kaip-isvengti-refliukso-

Kokiu būdu gydomas refliuksas?

Tik pakankamai nedidelė dalis žmonių, turinčių šią problemą, kreipiasi į gydytojus. Todėl likusioji dalis neretai neužsiima visiškai jokiu gydymu. Žinoma, jeigu problema nėra labai dažna ir ligos simptomai nevargina, tai galima ir neskubėti. Tačiau kitu atveju tikrai nereikėtų delsti ir kankintis. Tuo labiau, kad sprendimas kartais gali būti ir gana paprastas. Dažniausiai sudaroma speciali dieta, kurioje stengiamasi išvengti negalavimą paskatinančių produktų. Aišku, juos pradėjus vartoti neigiama situacija gali atsinaujinti. Todėl tai nėra liga, kurią galima lengvai ir visam laikui išgydyti. Tačiau tikrai įmanoma apsisaugoti nuo jos pasireiškimo. O kai kuriais atvejais, naudojami ir vaistai refliuksui gydyti. Jie gali būti tiek receptiniai, tiek nereceptiniai, kuriuos gali nusipirkti kiekvienas susiduriantis su šia problema, bet nenorintis skubėti į gydymo įstaigą.

21-314

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode