Parama dėkojame




Sprogimas

Iš viso ruošiamasi nuo COVID-19 paskiepyti 290 sportininkų, trenerių, medikų – ministerija

Ketvirtadienį baigtas pirmas sportininkų skiepijimo nuo COVID-19 etapas, antrasis planuojamas mėnesio pabaigoje, o iš viso ruošiamasi nuo COVID-19 paskiepyti 290 sportininkų, trenerių ir medikų.

„Į skiepijamų sportininkų sąrašą šiuo metu įtraukti apie 290 sportininkų, trenerių ir medikų“, – BNS informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jos teigimu, skiepijamų sportininkų sąrašas neviešinamas dėl asmens duomenų apsaugos.

Šiuo metu skiepijami šių metų Tokijo olimpinių, paralimpinių žaidynių rinktinių kandidatai, jų treneriai ir aptarnaujantis personalas.

Ministerija teigia, kad prioriteto tvarka bus paskiepyta daugiausia 300 sportininkų, trenerių ir personalo – tiek skirta vakcinos dozių.

Sportininkų vakcinavimas vyksta Lietuvos sporto medicinos centre, procesą koordinuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Pirmasis vakcinavimo etapas buvo vykdomas ketvirtadienį, kitas sportininkų grupes ketinama skiepyti vasario 25 dieną, tačiau su kai kuriais sportininkai laikas dar derinamas.

„Sportininkams buvo pasiūlyta po kelias datas skiepijimui, bet dėl varžybų grafiko ne visiems jos tiko. Taigi, su kai kuriais sportininkais skiepijimo laikas dar yra derinamas“, – sako ministerija.

Anot jos, kai kurie į 290 sportininkų sąrašą įtraukti atletai yra persirgę COVID-19.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode