Sprogimas

Popiežiaus laiškas Olimpinių žaidynių pabėgėlių komandai: Jūsų dalyvavimas įrodo, kad taika yra galima

 

Popiežius Pranciškus laišku pasveikino Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire dalyvaujančią Tarptautinę pabėgėlių komandą. Šventasis Tėvas palinkėjo komandos nariams sėkmės žaidynėse, kreipdamasis į kiekvieną komandos narį vardu.

Popiežius liepos 26 dieną datuotame laiške ispaniškai rašo, kad sužinojęs apie sudarytą komandą, pasiskaitė jos narių spaudai duotus interviu, kad galėtų daugiau sužinoti apie jų gyvenimus ir troškimus.

Šventasis Tėvas kiekvienam palinkėjo sėkmės ir išsakė viltį, kad jų parodyta drąsa ir stiprybė olimpinėse žaidynėse galės tapti taikos ir solidarumo šūksniu. Per jūsų dalyvavimą, žmonija tepamato, kad taika yra galima ir kad esant taikai viskas yra pergalė. Priešingai – su karu pralaimima.

Jūsų patirtis pasitarnaus kaip liudijimas ir bus naudinga visiems, parašė popiežius Pranciškus, suteikdamas savo palaiminimą Olimpinės pabėgėlių komandos nariams.

JTO Pabėgėlių agentūra UNHCR pranešė, kad Olimpinėje pabėgėlių komandoje iš viso 10 narių  - du sirai plaukikai, du dziudoistai iš Kongo Demokratinės Respublikos ir šeši bėgikai iš Etiopijos ir Pietų Sudano. Visi jie pabėgo nuo prievartos ir persekiojimų savo gimtinėse ir rado prieglobstį Belgijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Kenijoje ir Brazilijoje.

Pirmą kartą Olimpiados istorijoje dalyvaujantys pabėgėliai yra stipri vilties žinia pabėgėliams visame pasaulyje tokiu metu, kai kaip niekad išaugęs skaičius žmonių priverčiamų apleisti namus dėl konfliktų ir persekiojimų. Pabėgėlių, benamių ir prašančiųjų prieglobsčio populiacija pasaulyje išaugo iki 59,5 milijono žmonių 2014 metų pabaigoje ir nuolat auga, priminė komunikate JTO Pabėgėlių agentūra UNHCR.

JTO Pabėgėlių agentūra UNHCR, bendradarbiaudama su Tarptautiniu olimpiniu komitetu pradėjo tarptautinę kampaniją #WithRefugees (su pabėgėliais), kuria siekia paskatinti kraštų vyriausybes, kad kiekvienam mažamečiui pabėgėliui užtikrintų švietimą, kad kiekvienai pabėgėlių šeimai užtikrintų saugią vietą gyventi, kad kiekvienam pabėgėliui užtikrintų darbą ir galimybę  persikvalifikuoti, kad jis galėtų prisidėti prie bendruomenės gerovės.

JTO Pabėgėlių agentūra kampanijos #WithRefugees prašymą įteiks JTO dar prieš kitą aukšto lygio susitikimą pabėgėlių ir migrantu klausimu, kuris įvyks Niujorke rugsėjo 19 d. (Vatikano radijas)

Nuotrauka REUTERS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode