Sprogimas

Baigėsi viršūnių susitikimas humanitariniais klausimais

Baigėsi dvi dienas Stambule vykęs pasaulinis viršūnių susitikimas humanitariniais klausimais, kuriame dalyvavo ir Šventojo Sosto delegacija, vadovaujama kard. Pietro Parolino. Dvi dienas vykusio susitikimo metu kalbėta apie milijonus žmonių, bėgančių nuo karų, smurto, persekiojimų, taip pat nuo bado ir stichinių nelaimių. Daugiausia dėmesio buvo skirta konflikto Sirijoje sukeltai humanitarinei krizei, šimtams tūkstančių žuvusių ir milijonams karo pabėgėlių.

„Manau, kad dvi dienas trukę darbai dalinai pateisina lūkesčius, visų pirma ta prasme, kad norima duoti konkrečius atsakymus, nesiriboti vien žodžiais ir deklaracijomis, bet žodžius ir deklaracijas paversti labai konkrečiomis iniciatyvomis kenčiančių žmonių labui, - sakė Vatikano radijui Šventojo Sosto delegacijos Stambulo susitikime vadovas kardinolas Pietro Parolinas. Šiuo metu dar negalime pasakyti kokios tai bus iniciatyvos. Tačiau buvo parodytas pasiryžimas konkrečiai veikti ir tikėkimės, kad jis taps tikrove.“

Pasak kardinolo Parolino, svarbiausias dalykas šiame susitikime buvo žmogaus ir žmoniškumo iškėlimas aukščiau politikos. „Žinoma, buvo ir tokių, kurie nepraleido progos priėję prie mikrofono reikšti savo politines idėjas, tačiau, vis dėlto dauguma buvo pasiryžusi griežtai nesilaikyti savo pozicijų, nežiūrėti skirtumų ir politinių susipriešinimų,  bet pirmiausia stengtis žmoniškai ir solidariai atsiliepti į kenčiančių žmonių poreikius“. Pasak kardinolo, svarbus buvo ir šios susitikimo dalyviams skirtas popiežiaus Pranciškaus kvietimas: „Jei norite, kad šis susitikimas  būtų sėkmingas – atsistokite kenčiančiųjų vietoje, žiūrėkite iš jų pozicijų“. Daugelio šalių delegacijų, kaip ir Šventojo Sosto, nuomonės sutapo: pirmoje vietoje žmogus ir daugiau konkretumo. (Vatikano radijas).

Kard. Pietro Parolin Stambule - EPA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode