Sprogimas

COMECE: kas gi dar turi įvykti, kad karas baigtųsi?

ivyktiAtsižvelgdama į pastarojo meto įvykius Ukrainoje ir Lenkijoje, Europos Sąjungos vyskupų konferencijų komisija (COMECE) trečiadienį, lapkričio 16 d., paskelbė pareiškimą, kurį parengė į antrąjį metinį posėdį susirinkusi COMECE ES išorės santykių komisija, vadovaujama vysk. Rimanto Norvilos.

ES vyskupai reškia didelį susirūpinimą dėl naujausių įvykių Ukrainoje ir Lenkijoje. Nors Lenkijos teritorijoje prie pat sienos su Ukraina įvykęs incidentas vis dar tiriamas, jis yra dar vienas priminimas, kad šis karas kelia nekontroliuojamų ir katastrofiškų pasekmių visai žmonijai pavojų.

„Po pastarojo meto žiaurių Rusijos išpuolių prieš Ukrainos miestus ir civilinę infrastruktūrą, akivaizdžiai pažeidžiančių tarptautinę teisę, ir incidento Lenkijoje norime patikinti, kad meldžiamės už žuvusiuosius ir pareikšti užuojautą jų šeimoms. Taip pat reiškiame savo artumą Ukrainos žmonėms, likusiems be vandens ir elektros, – rašoma pareiškime. – Klausiame: kas dar turi įvykti, kad ši karo beprotybė pagaliau baigtųsi?“

COMECE ragina visas šalis ryžtingai siekti deeskalacijos, o Europos Sąjungą – sustiprinti diplomatines pastangas siekiant sustabdyti smurto spiralę. „Vienydamiesi su popiežiumi Pranciškumi, Šventuoju Sostu ir visais geros valios žmonėmis visame pasaulyje dar kartą raginame Rusijos valdžios institucijas nedelsiant sustabdyti karo veiksmus, o visas šalis – su tarptautinės bendruomenės pagalba atsiverti rimtiems pasiūlymams dėl teisingos taikos, siekti konflikto sprendimo, kuriuo būtų gerbiama tarptautinė teisė ir Ukrainos teritorinis vientisumas“, – rašoma trečiadienį COMECE paskelbtame pareiškime. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode