Sprogimas

Arkivysk. B. Gudziakas: Ukraina kovoja už orumą

kov„Matome, kad vyksta kova už ukrainiečių orumą. Matome didelį solidarumą. Tai atsiskleidžia per pastangas ginant šalį."

Filadelfijos (JAV) ukrainiečių graikų apeigų katalikų arkivyskupas Borysas Gudziakas, kurį praėjusiais metais popiežius Pranciškus paskyrė Komunikacijos dikasterijos nariu, sako, kad Bažnyčia turi aiškiai kalbėti apie Evangeliją ir Jėzaus mokymą.

Popiežiaus Pranciškaus Bažnyčios komunikavimo vizija – tai dialogas, komunikacija, kuri išklauso, yra pasirengusi išeiti už Bažnyčios ribų, sako arkivyskupas Borysas Gudziakas.

Arkivyskupas dalyvavo Romoje vykusioje Komunikacijos dikasterijos plenarinėje asamblėjoje. Po plenarinio posėdžio duodamas interviu Vatikano radijui arkivyskupas taip pat pabrėžė, kad Bažnyčia turi aiškiai kalbėti apie Evangeliją ir Jėzaus mokymą.

Gyventi tuo, ką skelbiame. Pripažindamas poreikį komunikacijai naudoti naujus metodus ir naująsias technologijas, arkivyskupas sakė, kad didžiausias iššūkis tiek dvasininkams, tiek pasauliečiams Bažnyčioje yra gyvenimu liudyti tai, ką jie skelbia. Jis priminė, kad skandalai Bažnyčioje pakenkė Bažnyčios patikimumui ir komunikacijai ir pabrėžė: „Turime nueiti kelią, kad galėtume sakyti kalbą“, tai yra, mūsų veiksmai turi atitikti mūsų žodžius.

Arkivyskupas B. Gudziakas, paklaustas apie tebesitęsiantį karą Ukrainoje, sakė: „Viskas būtų labai paprasta, jei Ukraina norėtų pasiduoti ir tapti kolonija ir jei ukrainiečiai būtų pasirengę tapti pavaldiniais. Pasaulis mato, kaip ukrainiečiai išraiškingomis formomis ir aukodami gyvybes sako tam „Ne!“, – pridūrė arkivyskupas.

Arkivyskupas B. Gudziakas apibūdino Bažnyčios socialinę doktriną kaip išskirtinės Bažnyčios žinios apie vykstantį karą Ukrainoje aspektą. Pasak jo, Ukrainoje žmonės telkiasi dėl keturių pagrindinių katalikų socialinės doktrinos principų: žmogaus orumo, solidarumo, subsidiarumo ir bendrojo gėrio. „Matome, kad vyksta kova už ukrainiečių orumą. Matome didelį solidarumą. Tai atsiskleidžia per pastangas ​​ginant šalį. Žmonės dirba svarbiausiame lygmenyje – subsidiarumas reiškia dalykų sprendimą žemiausiu lygmeniu, o tai kiekvienam suteikia valdžios ir atsakomybės jausmą. O kova, pastangos, darbas, projektas turi būti bendram labui.“

(DŽ/Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode