Parama dėkojame




Sprogimas

Komunikacija, Jėzus ir Dievo gailestingumas

komuniŠventojo Sosto komunikacijos dikasterijos nariai ir patarėjai ketvirtadienį surinko į plenarinę sesiją. Šia proga Romoje lankosi ir sesijos darbuose dalyvauja jos narys Gintaras Grušas, Vilniaus arkivyskupas, Lietuvos vyskupų konferencijos ir Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas.

Sesijos darbai prasidėjo Šv. Mišiomis ketvirtadienio rytą Šv. Petro bazilikoje, kurioms vadovavo šios Popiežiškosios bazilikos arkikunigas ir Šventojo Sosto komunikacijos dikasterijos narys kardinolas Mauro Gambetti.

Kardinolas Mišių homilijoje kalbėjo apie komunikaciją, kuri, pasitelkdama kalbinius, vaizdinius, fantastinius, virtualius ir nuotolinius įrankius, gali priartinti prie gyvenimo slėpinio, tačiau tik jei užgimsta vidujai, kuomet vidinį gyvenimą ištinka jame esančios ir mūsų žmogiškumu besidalijančios Dievo karalystės staigmena.

Bažnyčios komunikacija yra evangelizavimas, atskleidžiantis tris Jėzaus raginimus: kad ateitume pas jį, patirtume jo gailestingumą ir, kaip jis, būtume gailestingi kitiems, sakė kardinolas M. Gambetti.

Sesijos posėdžiams Vatikano rūmų Bolonijos salėje vadovauja Šventojo Sosto komunikacijos dikasterijos prefektas, pasaulietis italas komunikacijų ekspertas, Paolo Ruffini. Plenarinę sesiją užbaigs popiežius Pranciškus šeštadienį, lapkričio 12 dieną, per audienciją, į kurią pakviesti sesijos dalyviai ir visi Komunikacijos dikasterijos darbuotojai, įskaitant Vatikano radijo lietuvių skyriaus redaktorius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode