Parama dėkojame




S. Ševčukas: lankyti ligonius – šiandien labai svarbus gailestingumo darbas

ligoniusŠiandien visi meldžiamės už mūsų Chersono išlaisvinimą, komentuodamas žinias, pasak kurių rusai traukiasi į kitą Dniepro upės krantą, sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas savo žinioje, paskelbtoje ketvirtadienį, lapkričio 10 d., kuri Ukrainai buvo jau 260-oji karo diena.

Toliau savo žinioje arkivyskupas tęsė svarstymus apie tai, kaip gydyti Ukrainos žaizdas ir kaip bendradarbiauti su Viešpačiu ir Gelbėtoju, kuris yra vienintelis sielų ir kūnų gydytojas, ką daryti, kad Kristus mūsų rankomis, gydytų ir guostų sužeistuosius ir visus kenčiančiuosius.

Kenčiantis, sergantis, sužeistas žmogus šaukiasi Dievo ir kito žmogaus. Kentėdamas tikintysis jaučia ypatingą poreikį klausytis Dievo žodžio. Kenčiančiam žmogui taip reikia gydytojo, kapeliono, mylinčio žmogaus buvimo. Todėl lankyti ligonius, pasak arkivyskupo, iš tiesų yra labai svarbus gailestingumo darbas. Kai skausmo ir kančios akimirką žmogus pajunta šalia esančio kito žmogaus artumą ir šilumą, jis įgyja drąsos ir jėgų įveikti ligą, išsigydyti žaizdas.

Arkivyskupas dėkojo tiems, kurie dieną ir naktį yra su sergančiais ir kenčiančiais žmonėmis, – gydytojams, slaugytojams, ligoninių ir kariuomenės kapelionams. Jie kasdien susiduria su neapsakomomis karo sukeltomis kančiomis. „Tegul Viešpats Dievas padeda mums visiems būti arti kenčiančiųjų, suteikti jiems žmogišką šilumą, palaikymą, liudyti Viešpaties Dievo artumą, – meldė arkivyskupas, – Dievas tesuteikia Ukrainai savo dangiškąją teisingą taiką.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode