Parama dėkojame




Sprogimas

Kard. M. A. Ayuso Guixot: taika neįsivaizduojama be dialogo ir draugiškumo

dialogo„Susitikimų akimirka konfliktų draskomame pasaulyje“, – taip lapkričio 6 d. pasibaigusią popiežiaus kelionę į Bahreino karalystę apibūdino kardinolas Miguelis Ángelaa Ayuso Guixot, Popiežiškosios tarpreliginio dialogo dikasterijos pirmininkas, pats jį lydėjęs Pranciškų 39-ojoje apaštalinėje kelionėje, kurios metu Šventasis Tėvas aplankė dar vieną islamiškos daugumos ir santvarkos šalį.

Pasak kardinolo M. A. Ayuso Guixot, susitikimai su valstybės vadovais ir katalikų bendruomene buvo labai įdomūs ir geri. Svarbu pažymėti, jog katalikai atvyko ne vien iš Bahreino, bet ir iš viso regiono. Puikus momentas buvo Eucharistijos šventimas stadione. Ekumeninis susitikimas taip pat buvo labai svarbus, tarpreliginis susitikimas taip pat.

„Manau, kad tai buvo atviro, betarpiško dialogo, pažinties ir brolybės kelionė, kaip popiežiui Pranciškui ir patinka“, – sakė kardinolas interviu Vatican News.

Pasak jo, kalbant apie dialogą su islamu, per popiežiaus Pranciškaus kelionę neįvyko kažkokių naujų dalykų, bet buvo tęsiama tai, kas pradėta, o tai šiuo metu ir yra svarbiausia. „Man dialogas yra egzistencinė nuostata, su kuria reikia gyventi kiekvieną dieną“, – pridūrė kard. M. A. Ayuso Guixot. Susitikime su Musulmonų vyresniųjų taryba buvo jaučiama, kad ši svarbi ir žinoma institucija nori kalbėtis, bendradarbiauti, remti krikščionių ir musulmonų dialogą visuomenėje ir tarp visuomenių. Taip pat ir tarp pačių musulmonų: tarptautinės bendruomenės ir taikos labui svarbu, kad įvyktų suartėjimas tarp šiitų ir sunitų.

Popiežiaus bendradarbis pasidžiaugė ir ortodoksų patriarcho Baltramiejaus atvykimu į Bahreiną, dalyvavimu ekumeniniame susitikime. Tai draugystės ir bendrystės atnaujinimo ženklas, troškimo kurti draugišką ir brolišką pasaulį liudijimas. Krikščionių pasaulyje reikia daugiau susikalbėjimo: patriarcho Baltramiejaus ir popiežiaus Pranciškaus sąjunga skatina ir kitus eiti šia kryptimi. Nes dialogas yra taikos kelias: neįmanoma įsivaizduoti taikos be dialogo, abipusės pagarbos, brolybės, kaip plačiai argumentuota Dokumente apie žmonių brolybę ar jo įkvėptoje enciklikoje Fratelli tutti. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode