Parama dėkojame




Popiežius: turime atgaivinti pradinę motyvaciją padėti karo pabėgėliams

atgaivintiPopiežius lapkričio 13 dieną, sekmadienį, minėsimą Pasaulinę vargstančiųjų dieną aukos šv. Mišias Šv. Petro bazilikoje. XXXIII eilinio sekmadienio Mišių Vatikane pradžia 10 val. Romos laiku.

VI kartą minimos Pasaulinės vargstančiųjų dienos tema: „Kristus dėl jūsų tapo vargdieniu“ (2 Kor 8, 9). Šie apaštalo šv. Pauliaus laiško korintiečiams žodžiai yra raginimas atgaivinti norą padėti kenčiantiems broliams ir seserims.

Popiežius šių metų Pasaulinei vargstančiųjų dienai skirtoje žinioje karštai paragino atgaivinti pradinę motyvaciją padėti milijonams karo pabėgėlių iš Artimųjų rytų, Centrinės Afrikos ir Ukrainos. „Kuo ilgiau tęsiasi karai, tuo tragiškesnės jų pasekmės, o priimančiosioms bendruomenėms vis sunkiau užtikrinti pagalbos tęstinumą. Vargo ir skurdo akivaizdoje reikalinga ne retorika, bet reikia pasiraitoti rankoves ir praktiškai įrodyti, kad darome tai, ką tikime“, – pažymėjo popiežius. Jis paragino eiti Jėzaus keliu: sekti Jėzaus neturtu, dalytis meile, laužyti savo gyvenimo duoną su broliais ir seserimis, ypač tais, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Turime dalytis tuo mažu, ką turime su tais, kurie neturi nieko. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode