Parama dėkojame




S. Ševčukas: melskimės, kad jaunimas nebijotų santuokinio gyvenimo iššūkių

nebiJau devintą mėnesį Ukraina ginasi. Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas antradienį ir trečiadienį, karo 244-ąją ir 245-ąją dienomis, paskelbtuose savo kasdieniuose vaizdo įrašuose paminėjo per pastarąsias paras vykusius Ukrainos miestų bombardavimus, visoje fronto linijoje vykusius mūšius, prašė melstis už drąsiuosius neabejingus gynėjus.

Tęsdamas savo mąstymus apie šeimos gyvenimą karo sąlygomis, apie pavojus, kurie kenkia palaimintam santuokiniam gyvenimui, antradienį savo žinioje arkivyskupas paminėjo ir visoms šalims šiandien bendras šeimai nepalankias tendencijas. Dažnai atrodo, kad pati šiuolaikinė kultūra gąsdina jaunuolius atsakomybe, kurią atneša vedybinis gyvenimas. Matome, kad, ypač turtingose šalyse, vis mažiau žmonių registruoja net ir civilinę santuoką. O ką ir kalbėti apie troškimą gauti Dievo palaiminimą šeimyniniam sugyvenimui. Todėl, deja, visame pasaulyje nuolat mažėja šeimų, sudarančių ištikimą ir neišardomą sąjungą iki mirties. Ne išimtis ir Ukraina. Pasak arkivyskupo, gyvenimas kartu be santuokos, be Dievo palaiminimo, yra ne tik Dievo įžeidimas, bet ir sprendimas, prasilenkiantis su žmogaus orumu, tikros meilės nesupratimas.

Šeimai – vaisingai, neišskiriamai, ištikimai vyro ir moters sąjungai, sutvirtintai Santuokos sakramentu – reikia visų mūsų nuolatinės paramos ir dėmesio, kalbėjo arkivyskupas S. Ševčukas trečiadienį paskelbtoje žinioje. Kaip kiekvienas žmogus per savo gyvenimą patiria įvairių asmeninių krizių, taip ir sutuoktiniai patiria krizių dėl įvairių vidinių procesų arba dėl išorinių aplinkybių. Dažnai krizės kyla dėl nesusipratimų arba dėl to, kad sutuoktiniai nepakankamai gerai suvokia savo užduotis ir pašaukimą. Todėl reikia daryti viską, kas įmanoma, kad paremtume šeimą, ypač per tokias istorines krizes, kaip dabartinė.

Arkivyskupas prašė melstis už šeimas, melstis už merginas ir vaikinus, kad jie nebijotų santuokinio gyvenimo iššūkių. Santuokos sakramentas – tai Dievo pagalba, tai galimybė įveikti visus sunkumus ir iššūkius su Šventosios Dvasios malonės pagalba.

„Dieve, laimink Ukrainą! Palaimink mūsų jaunimą, išmokyk mylėti, kurti tvirtas santuokas, remk jas savo galia ir Šventosios Dvasios malone! – meldė arkivyskupas. – Dieve, palaimink mūsų kraštą savo dangiška ir teisinga taika!“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode