Sprogimas

Šventasis Sostas ir TOK: „Gana karo, siekime brolystės!“

ganaTarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir trys Šventojo Sosto dikasterijos paskelbė bendrą pareiškimą dėl pasaulio taikos. Dalimis vykstantis pasaulinis karas, per šimtą milijonų žmonių pavertęs benamiais, išskyręs šeimas, įbauginęs motinas, tėvus ir vaikus, neleidžia puoselėti tikėjimo, svajonių ir net sporto, pažymima bendrame pareiškime.

Dievas nori taikos ir žmonijos šeimos vienybės. Olimpinės ir parolimpinės žaidynės yra puikus šios vienybės simbolis, nes jos suburia žmones ir tautas sveikai varžytis, skatina pasaulį į sporto varžybas žvelgti kaip į tikrą kelią į taiką, pažymėjo Kultūros ir švietimo, Pasauliečių, šeimos ir gyvybės ir Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijų vadovai su Tarptautinio olimpinio komiteto pirmininku pasirašytame bendrame pareiškime.

Pareiškimo autoriai paragino pasaulio lyderius ieškoti teisingų ir taikių ginčų ir konfliktų sprendimų, skatinti tautų dialogą, supratimą ir brolystę bei ginti kiekvieno vyro, moters ir vaiko orumą, ypač neturtingųjų, atstumtųjų ir tų, kurie kenčia nuo karo ir ginkluotų konfliktų smurto.

Bendrą pareiškimą pasirašė Th. Bachas, TOK pirmininkas, ir trijų Šventojo Sosto dikasterijų prefektai –  kardinolai J. Tolentino, K. J. Farrellas ir M. Czerny. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode