Parama dėkojame




Pasauliečiai ir pranašystės misija – tarnauti vargšams

pranasaPasauliečiai tikintieji turi daugiau reikštis Bažnyčios misijoje, darbuotis dėl vargšų ir atstumtųjų gerovės, sako Amerikos ispanakalbių radijo ir televizijos ESNE steigėjas ir evangelizavimo apaštalavimo judėjimo vadovas Noelis Diazas. 

Katalikiškas radijas ESNE (ispaniško pavadinimo „Sėjėjas – naujasis evangelizavimas“ akronimas) transliuoja ispaniškos programos JAV, Meksikoje ir Ispanijoje, taip pat veikia televizijos kanalas ESNE TV ir to paties vardo apaštalavimo judėjimas. N. Diazasas neseniai lankėsi Vatikano radijo būstinėje Romoje, dalijosi vaikystės atsiminimais ir samprotavimais apie pasauliečių vaidmenį nūdienos Bažnyčioje.

Jis pasakojo, kad susitikimas 2015 m. su popiežiumi Pranciškumi paliko neišdildomą įspūdį. Popiežius paragino tęsti labdaringą misija padėti vargstantiems ir atstumtiems, ypač migrantams.

Vargstančiųjų pasaulio tikrovė jam ne svetima – N. Diazas gimė Meksikos Tichuanoje, garsėjančioje didelio skurdo lygiu ir sparčiai augančia migrantų bendruomene iš viso pasaulio ir pietinės Meksikos. N. Diazas užaugo vargingai – gyveno su mama kartoninėje Tichuanos lūšnoje be brolių, seserų ir be tėvo. Kai buvo devynerių, su mama dalijosi kalėjimo vienute – moteris buvo apkaltinta vogto dviračio įsigijimu.

Viena vaikystėje patirta trauma pakreipė visą likusį N. Diazo gyvenimą. Būdamas septynerių išgirdo, kad nebus prileidžiamas prie pirmosios Komunijos su klasės draugais, nes mama neturėjo pinigų nupirkti sūnui ceremonijai privalomų baltų marškinių ir juodų kelnių. Vaikas pasiryžo nepasiduoti, ėmė uždarbiauti valydamas batus Tichuanos gatvėse. Ilgainiui sukaupė tiek, kad užteko ne tik marškiniams ir kelnėms, bet ir batams.

ESNE apaštalavimo judėjimas išlaiko vaikų be tėvų globos namus Meksikoje su trisdešimt darbuotojų, darbuojasi su nelegaliais imigrantais JAV, ypač padeda tiems migrantams, kurie dėl gedulo šeimoje negali sugrįžti į gimtinę, taip pat vykdo įvairius evangelizavimo projektus Meksikoje ir Centrinės Amerikose kraštuose.

„Visų pakrikštytųjų misija yra pranašystės misija: būti pranašais, dalytis Gerąja naujiena ir krikščioniškojo gyvenimo vertybėmis. Didžiulė palaima tarnauti kitiems, kol esi sveikas ir gyveni, nebūti savanaudišku, galvojančiu tik apie save. Tikra laimė yra galimybė dovanoti kai ką kitiems, dovanoti nelaukiant ko nors mainais, išskyrus vidinę ramybę, kurią tik Dievas gali duoti“, – sakė Vatikano radijui N. Diazas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode