Parama dėkojame




S. Ševčukas: laisva Ukraina turi stovėti ant tvirtų pamatų

stovetiUkrainos gyventojai tiki pergale, todėl jau dabar reikia svarstyti, ant kokių pamatų turėtų būti kuriama pokario Ukraina, sakė graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas pirmadienį, rugpjūčio 29 d., 187-ąją karo dieną, paskelbtoje kasdienėje vaizdo žinioje. 

 

Tęsdamas katalikų socialinį mokymo apmąstymą, arkivyskupas S. Ševčukas pabrėžė, kad reikia siekti, jog ekonominė veikla atkurtoje tėvynėje niekada nevestų prie kitų žmonių skurdinimo ar išnaudojimo. Pasak arkivyskupo, didžiausia šiuolaikinės ekonomikos yda yra ta, kad kai kurie sandoriai kuria pelną silpniausių visuomenės sluoksnių sąskaita. Tai yra sunki nuodėmė, kuri šaukiasi dangaus keršto, nes iš žmonių atimami pragyvenimo ištekliai. Taip pat nepakanka vien mokėti už darbą, bet užmokestis turi būti teisingas. Teisingas darbo užmokestis yra sėkmingos visuomenės kūrimo sąlyga. Bažnyčia smerkia spekuliacinių priemonių naudojimą siekiant pelno. Bažnyčia skatina solidarumą ir primena pareigą rūpintis silpniausiais visuomenės nariais. „Už kiekvieną centą, atiduotą labiausiai stokojantiems, Dievas atsilygins šimteriopai“, – sakė arkivyskupas. Jis taip pat dar kartą padėkojo visiems geradariams iš Europos ir viso pasaulio, kurie taip tvarko savo verslą, kad galėtų padėti karą kenčiantiems Ukrainos gyventojams. Tegul gerasis Viešpats už tai dosniai atlygina.

„Dieve, laimink visus, kurie stengiasi išmintingai kurti ekonominius santykius tarp žmonių. Dieve, laimink mūsų verslininkus, įmonių savininkus, kurie ne tik kuria naujas darbo vietas, bet ir padeda šiuolaikiniam ukrainiečiui jaustis vertingu žmogumi savo tėvynėje, suteikia galimybę gauti padorų atlyginimą, už kurį galima oriai gyventi.“

Arkivyskupas taip pat meldė, kad Dievas laimintų tuos, kurie okupuotose teritorijose liko be duonos kąsnio ir be galimybės užsidirbti pragyvenimui, taip pat užsienyje laikinai gyvenančius ukrainiečius, kurie sunkiai dirba, kad išmaitintų savo šeimas Ukrainoje.

„Dieve, palaimink ukrainiečių tautą savo taika ir suteik pergalę prieš neteisingą agresorių ir visas neteisybes.“

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode