Sprogimas

Popiežius: kiek daug nekaltų žmonių moka už karo beprotybę!

beproTrečiadienį per bendrąją audienciją, prieš baigiamąjį palaiminimą, popiežius Pranciškus vėl prašė melsti taikos prieš šešis mėnesius Rusijos užpultai Ukrainai.

„Kartoju prašymą melsti Viešpaties taikos mylimai Ukrainos tautai, kuri jau šešis mėnesius kenčia karo siaubą. Tikiuosi, kad bus imtasi konkrečių veiksmų karui nutraukti ir branduolinės katastrofos pavojui Zaporižioje išvengti. Širdyje atsimenu belaisvius, ypač tuos, kurių būklė sunki, ir prašau atsakingų institucijų stengtis, kad jie būtų išlaisvinti.“

Popiežius sakė, kad jis atsimena pabėgėlius, žuvusiuosius, sužeistuosius. Atsimena ukrainiečių ir rusų vaikus, kurie tapo našlaičiais, nes jų tėvai žuvo. „Kiek daug žiaurumo, kiek daug nekaltų žmonių, kurie moka už karo beprotybę!“, – sakė popiežius. Jis paminėjo ir „tą vargšę merginą, kuri išlėkė į orą Maskvoje, sprogus bombai po automobilio sėdyne“.

Prašydamas atsiminti nekaltas karo aukas, popiežius smerkė prekybą ginklais, o tuos, kurie jai prekiauja pavadino „nusikaltėliais, žudančiais žmoniją“. Pranciškus prašė atsiminti visas šalis, kuriose vyksta karai, – jau daugiau nei 10 metų vykstantį karą Sirijoje, karą Jemene, prašė atsiminti iš savo žemės išvarytus rohinjus.

„Tačiau šiandien, praėjus šešiems mėnesiams nuo karo pradžios, ypatingai galvojame apie Ukrainą ir Rusiją, abi šalis, kurias paaukojau Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai. Tegul ji, Motina, pažvelgia į šias dvi mylimas šalis, tegul pažvelgia į Ukrainą, tegul pažvelgia į Rusiją ir tegul atneša mums taiką! Mums reikia taikos!“

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode