Sprogimas

S. Ševčukas: jie dešimtis kartų daugiau apšaudo civilius objektus negu karinius

desimtisPer daugiau nei penkis karo mėnesius priešas dešimtis kartų daugiau bombardavo civilius objektus, negu karinius. O tai reiškia, kad agresoriaus tikslas yra genocidas, sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas pirmadienį, 159-ąją karo dieną, paskelbtoje žinioje.

Tačiau Ukraina priešinasi, Ukraina kovoja, Ukraina meldžiasi. Ukraina galvoja ne tik apie save, bet ir apie tai, kaip pamaitinti badaujančiuosius visame pasaulyje. Arkivyskupas paminėjo susitarimą dėl grūdų eksporto per Odesos uostą ir prašė melstis, kad šis planas nebūtų sužlugdytas, nes nuo jo priklauso milijonų žmonių likimas įvairiose pasaulio dalyse.

Toliau, tęsdamas katechezę apie maldą, pirmadienio žinioje arkivyskupas kalbėjo apie klausymosi maldą. Jei nemokame klausytis, išgirsti, ką Dievas mums sako, galime nusivilti ir kiekviena kita maldos forma. Todėl klausymosi malda yra neatsiejama žmogaus dvasinio gyvenimo dalis. Pasak arkivyskupo, malda kai kuriais esminiais bruožais panaši į mūsų bendravimą su žmonėmis. Kai bendraujame su kaimynais, turime išmokti juos išklausyti ir tik tada juos suprasime. Kažkas panašaus vyksta ir mūsų maldos gyvenime.

Klausymosi malda paprastai vadinama malda su Šventuoju Raštu, su Dievo žodžiu, kitaip jis dar vadinama Lectio divina. Šventasis Raštas nėra tik raidės ir užrašyti žodžiai, bet yra gyvasis Dievo žodis, kuriuo Dievas kreipiasi į mus šiandien. Arkivyskupas ragino kasdien skaityti Šventąjį Raštą, nes tai pats tiesiausias kelias sutikti Dievą.

Šiandien mes kreipiamės: „Kalbėk mums, Viešpatie! Tavo tarnas, tavo tarnai, tavo vaikai yra pasirengę tavęs klausytis“. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode