Sprogimas

Prasidėjo popiežiaus kelionė į Kanadą

kanadaLėktuvas su popiežiumi, oficialia delegacija ir Vatikane akredituotais tarptautinės žiniasklaidos atstovais iš Romos Fiumicino oro uosto pakilo sekmadienio rytą. Pirmoji kelionės stotis – Kanados Albertos valstijos sostinė Edmontonas. Po oficialaus pasisveikinimo Edmontono oro uoste kitų popiežiaus susitikimų sekmadienį nenumatyta. 

Ši popiežiaus kelionė – tai visų pirma atgailos piligrimystė, kuria Pranciškus nori parodyti dėmesį Kanados autochtonų tautoms, nukentusioms nuo dar neseniai vykdytos prievartinės asimiliacijos, prie kurios prisidėjo ir kai kurios katalikų institucijos. Pirmas, šios kelionės metu, popiežiaus susitikimas su Kanados autochtonų atstovais įvyks pirmadienį.

Sekmadienį, kai popiežius pradėjo savo kelionę į Kanadą, Bažnyčia minėjo Pasaulinę senelių ir pagyvenusių žmonių dieną. Senelių dienos minėjimui popiežius negalėjo asmeniškai vadovauti dėl sutapimo su kelionės į Kanadą pradžia. Pranciškų Romoje pavadavo jo vikaras kardinolas Angelo de Donatis, kuris sekmadienio rytą Šv. Petro bazilikoje aukojo Mišias ir vadovavo Romos diecezinei senelių ir pagyvenusių žmonių šventei.

Popiežius Pranciškus vieną savo kelionės susitikimų skirs Kanados seneliams ir pagyvenusiems žmonėms. Jis taip pat dalyvaus tradicinėje kanadiečių katalikų piligrimystėje prie Šv. Onos ežero, kasmet rengiamoje liepos 26 d. minimos Jėzaus senelių šventųjų Onos ir Joakimo šventės proga.

Sekmadienį švęstą senelių dieną popiežius paminėjo per trumpą susitikimą su kartu su juo į Kanadą skridusiais žurnalistais, kuris įvyko netrukus po to tai, kai lėktuvas pakilo iš Romos oro uosto.

Popiežius žurnalistams sakė, kad, minėdami senelių ir pagyvenusių žmonių dieną, mes pagerbiame mūsų senelius ir močiutes, kurie mums perdavė istoriją, tradicijas, papročius ir daugybę kitų dalykų. Jaunimas turi palaikyti ryšį su savo seneliais, grįžti pas juos, grįžti prie savo šaknų, ne tam, kad įsikibtų praeities, bet tam, kad neštų į ateitį tai, kas praeityje buvo vertinga. Popiežius paminėjo argentiniečių poeto Francisco Luiso Bernardezo žodžius, kad medis neturėtų žiedų, jei jų nemaitintų šaknys. „Kiekvienas iš mūsų turime močiutes ir senelius, vieni jų jau mirę, kiti dar gyvi; šiandien juos ypatingai prisiminkime. Iš jų esame daug gavę – visų pirma istoriją“, – sakė Pranciškus žurnalistams, kartu su juo skridusiems į Kanadą. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode