Sprogimas

Kard. J. Advincula: ieškoti tiesos šv. Tito Brandsmos pavyzdžiu

titoKai ant kortos pastatyta tiesa, likti abejingam ir tylėti yra nuodėmė.

Nepailstamai ieškokite ir drąsiai skelbkite tiesą šv. Tito Brandsmos pavyzdžiu – pareiškė Manilos arkivyskupas Filipinų katalikų jaunimą ragindamas kovoti su dezinformacijos skleidimu, ypač socialiniuose tinkluose.

Kardinolas Jose Advincula kalbėjo Kezono katedroje per padėkos pamaldas už šv. Tito Brandsmos kanonizavimą. Jis karštai ragino semtis įkvėpimo iš XX a. žurnalisto ir kankinio įsipareigojimo siekti tiesos ir ją skelbti. Olando karmelito ir kankinio šv. Tito įsipareigojimas tiesai pareikalavo jo gyvybės: jis buvo nacių, kurių ideologiją pasmerkė kaip pagonišką, nužudytas Dachau koncentracijos lageryje.

Kardinolas J. Advincula ragino jaunimą naudotis socialinės žiniasklaidos tinklais kaip sakykla evangelizuoti. Anot jo, jei yra jėgų, kurios naudojasi socialiniais tinklais, kad apgaudinėtų ir skleistų melą, reikia su jomis kovoti, užtvindant jas Dievo žodžio tiesa.

Anot portalo „Fides“, kardinolas kreipė dėmesį į tai, ką vietiniai apžvalgininkai vadina „tiesos krize“ Filipinuose. Dezinformacija ir melagingos naujienos kelia Filipinų vyskupų, mokslininkų ir žiniasklaidos ekspertų susirūpinimą dabartiniu istoriniu šalies momentu. Daugelis jų teigia, kad dezinformacijos neigiamas poveikis demokratijai ypač pastebėtas per gegužės mėnesį vykusius visuotinius rinkimus.

Jose Advincula, pripažino, kad užduotis ginti tiesą nelengva, tačiau patikino, jog kai ant kortos pastatyta tiesa, likti abejingam ir tylėti yra nuodėmė. Manilos ganytojas kvietė semtis įkvėpimo iš Tito Brandsmos, kaip nenuilstamai ieškoti tiesos ir, pagal jo nepalaužiamą drąsą skelbti tiesą. 

Šventąjį Titą Brandsmą, kurį popiežius kanonizavo gegužės 15 d., Filipinų karmelitai paskelbė savo dangiškuoju globėju. T. Brandsma pasisakė prieš antižydiškus įstatymus ir nacių propagandą. 1942 m. buvo suimtas, kai bandė įtikinti olandų katalikiškus laikraščius nespausdinti nacių propagandos. Tardomas apie savo veiklą ir pasipriešinimo nacizmui priežastis, jis atvirai papasakojo apie savo nusistatymą ir net parašė memuarus. Kankinys šv. Titas Brandsma buvo nužudytas nuodų injekcija. (SAK /Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode