Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: sulauksime džiaugsmo, kuris suteiks prasmę mūsų kančioms

prasmeNors visa fronto linija dega. Mūsų kariai, kurių dėka šį rytą vėl išvydome saulės šviesą, rodo antgamtinę stiprybę. Priešingai negu skelbė prognozės, Ukrainos kariuomenė laiko gynybines pozicijas ir netgi stumia priešą atgal, sakė Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas trečiadienį, 105-ąją karo dieną, paskelbtoje kasdienėje žinioje.

Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčiai trečiadienis buvo šeštoji pasirengimo Šventosios Dvasios atsiuntimo iškilmei diena. Šios dienos Evangelija kalbėjo apie žmogaus skausmą. Žmogaus skausmas paprastai siejamas su pavojumi, sakė arkivyskupas. Skausmas yra mūsų kūno signalas, kad kažkas yra negerai, kad mūsų sveikatai ir gyvybei gresia pavojus. Tačiau Dievo žodis mums sako, kad skausmas reiškia ir viltį. Per Paskutinę vakarienę Viešpats kalbėjo savo mokiniams apie gimdymo skausmus kenčiančią moterį, kuri pagimdžiusi kūdikį tuoj pat pamiršta savo skausmą ir džiaugiasi nauja gyvybe.

„Šiandien Ukraina yra kupina skausmo, Ukraina verkia ir kenčia. Tačiau prašome Šventosios Dvasios, kad ji mūsų skausmą ir kančią paverstų viltimi, kad mūsų kova iš tiesų taptų palaiminta viltimi kurti atnaujintą Ukrainą“, – sakė arkivyskupas. „Šiandien prašome: Šventoji Dvasia, siųsk mums viltį, suteik mums džiaugsmo sulaukti naujos žmonijos, kuri per skausmą ateina į pasaulį. Šventoji Dvasia, suteik mums džiaugsmo sulaukti atnaujintos Ukrainos. Tuomet pamiršime savo skausmą ir kančias. Džiaugsmas, kurį patirsime, suteiks prasmę mūsų patirtai kančiai.“

Ketvirtadienio, 106-osios karo dienos, rytą paskelbtoje žinioje arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kreipėsi į viso pasaulio žmonių sąžinę ir prašė nepirkite grūdų, pavogtų iš Ukrainos. „Priešingu atveju tapsite okupantų nusikaltimų bendrininkais“, – įspėjo arkivyskupas.

Ketvirtadienis buvo septintoji Sekminių novenos diena. Dievo žodis šią dieną kalba apie maldą. Šventoji Dvasia yra maldos dvasia ir mokytoja. „Šiandien, Šventosios Dvasios mokomi, mūsų Gelbėtojo Jėzaus vardu kartu melskime Tėvą, prašydami vieno dalyko: taikos Ukrainai, kad karas liautųsi. Melskimės už Ukrainos kariuomenę. Melskimės, kad Viešpats sustabdytų žudančią ranką“, – kalbėjo arkivyskupas ir pridūrė, kad ne tik Ukraina turi teisę kovoti už savo laisvę, bet ir priešas turi teisę būti sustabdytas, kad daugiau nedarytų nusikaltimų. (jm / Vatican News)


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode