Parama dėkojame




Sprogimas

M. Czerny: popiežiaus apsilankymas Kyjive turėtų didelį atgarsį

atgarsiRomos kurijos kardinolas M. Czerny mano, jog dar nėra sąlygų popiežiaus kelionei į Kyjivą. Popiežius, grįždamas iš Maltos, žurnalistus patikino, kad „yra tam pasirengęs, nėra prieš – kelionė yra viena iš svarstomų galimybių“.

Kardinolas pasakė, kad vaizdai iš Bučos kelia „siaubą ir nerimą: tai Kainas, kuris žudo savo brolį. Reikia toliau kreiptis į visas institucijas, ypač tarptautines, kad tai, kas įvyko Bučoje daugiau nesikartotų“, – sakė italų dienraščiui „Il Giornale“ kardinolas.

Pasak jo, „jei būtų sąlygos popiežiaus kelionei į Kyjivą, ji turėtų didelį atgarsį. Popiežius yra sakęs, kad „yra svarstoma jo kelionės į Kyjivą galimybė. Tam reikia tinkamų sąlygų“, – sakė M. Czerny, patikslindamas, kad „reikia konkrečių žingsnių į taiką“.

„Popiežiaus kelionė turėtų didelį atgarsį ne tik politinės-karinės situacijos, bet ir ekumeninio dialogo atžvilgiu“, – pasakė nuo karo pradžios Ukrainoje popiežiaus vardu du kartus su solidarumo vizitais lankęsis kardinolas.

Popiežiaus kelionė į Kyjivą „būtų labai svarbi ne tik simboline prasme, bet apskirtai, nes Šventasis Tėvas yra viena iš didžiausią autoritetą turinčių asmenybių tarptautiniu mastu, net ir tarp tų, kurie nėra krikščionys ar katalikai“.

„Tikiuosi, kad popiežiaus raginimai sužadins sąžines ir paskatins visus laikyti taiką aukščiausiu žmogaus gėriu, o darnų sambūvį – visuotine vertybe, kurią reikia saugoti ir skatinti.“ (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode