Sprogimas

Didysis arkivyskupas S. Ševčukas: „Uždarykite dangų virš Ukrainos!“

dangu„Garbė Jėzui Kristui“ – dvyliktąją karo Ukrainoje dieną per kasdienę video transliaciją iš apšaudomo Kyjivo kreipėsi Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios vadovas ir tėvas Sviatoslavas Ševčukas.

Kyjivo arkivyskupas dėkojo popiežiui už tai, kad jis karą pavadino tikruoju vardu. Popiežius dar kartą tiesiai ir nedviprasmiškai pasmerkė karą Ukrainoje, aiškiai ir įsakmiai pasakė, kad tai ne kažkokia operacija, o karas. „Karas prieš taikius žmones ir taikią tautą“, – pridūrė S. Ševčukas.

Didysis arkivyskupas sielojosi, kad, pasak JTO, jau daugiau kaip 1,5 milijono žmonių apleido savo gimtąjį kraštą Ukrainą, dėkojo visiems, kurie padeda ukrainiečiams, jų tėvynei ir kariuomenei, ypač dėkojo Azijos katalikų vyskupams ir Bažnyčiai Lenkijoje, į kurią jau atvyko per milijoną karo pabėgėlių.

„Šiandien Ukraina nepasiduoda, Ukraina kovoja“, – pasakė S. Ševčukas, su širdgėla pasakodamas apie sunkią padėtį savo vyskupijoje ir Kyjivo prieigose – Irpine, Hostomelyje ir Bučoje. Sakė gavęs žinią, kad Hostomelio meras buvo nužudytas, kai dalijo maistą ir medikamentus stokojantiesiems ir kad Bučos miesto tarybos vadovas buvo sužeistas.

S. Ševčukas sakė, jog žalieji koridoriai žmonėms evakuoti iš apgultų ir bombarduojamų miestų nėra įgyvendinami. „Šiandien mes prašome tarptautinės bendruomenės: „Uždarykite dangų virš Ukrainos!“. Tiksliai pataikančios Rusijos raketos šiandien mūsų žemėje labiausiai žudo taikius žmones.

„Dieve, laimink Ukrainą! Dieve, laimink ukrainiečių tautą, Dieve, išgelbėk savo tautą ir palaimink savo paveldą!“ – video žinioje meldėsi S. Ševčukas, didysis Ukrainos graikų katalikų arkivyskupas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode