Sprogimas

A. Tornielli apie popiežiaus kreipimąsi: tai melagingų naujienų paneigimas

paneigimasSavo naujausiame kreipimesi dėl taikos popiežius paneigė melagingas naujienas, norinčias žodinėmis gudrybėmis užmaskuoti žiaurią faktų tikrovę. Tai, kas vyksta Ukrainoje yra „karas“, o ne „karinė operacija“, pažymimi „Vatican News“ vyriausiasis redaktorius Andrea Tornielli, komentuodamas popiežiaus žodžius kovo 6 d. vidudienio susitikime.
Pasak jo, Pranciškus, sakydamas, kad Ukrainoje teka kraujo ir ašarų upės, apibūdino tai, ką visi mato prieš akis – sugriautus civilių gyvenamuosius namus, nužudytus senelius. Tai nėra atsitiktiniai žodžiai, jie reikšmingai pakartoja Kijevo graikų katalikų arkivyskupo Sviatoslavo Ševčuko, gyvenančio apgulties sąlygomis tarp savo žmonių Ukrainos sostinėje, ištartus žodžius.

Trečiasis popiežiaus paraginimo akcentas susijęs su skubių humanitarinių veiksmų būtinybe. Popiežius prašė, kad iš tiesų būtų užtikrinti humanitariniai koridoriai. Kitaip tariant, jų dar nėra, nepaisant Rusijos kariuomenės pareiškimų ir deklaracijų. Romos vyskupas taip pat ragino gerbti tarptautinę teisę, kurią akivaizdžiai pažeidė tie, kurie sumanė pradėti šį agresyvų karą.

Pranciškus vėl prašė „nutraukti ginkluotas atakas“, nes akivaizdu, kad kalbama apie agresyvų karą, kuriame yra tie, kurie puola, ir tie, kurie ginasi. O taip pat yra tauta, kuriai tenka kęsti siaubingas karo pasekmes: mirtis, kančias, šeimų išardymą, milijonus pabėgėlių.

Galiausiai, padėkojęs tiems, kurie priglaudžia bėgančius žmones, popiežius padėkojo ir žurnalistams, kurie rizikuodami savo gyvybe teikia informaciją, taip leisdami visiems būti arti Ukrainos žmonių dramos ir „įvertinti karo žiaurumą“. Ši padėka, atkreipia dėmesį „Vatican News“ vyriausiasis redaktorius A. Tornielli, pareikšta praėjus vos trims dienoms po to, kai Rusijoje buvo patvirtintas naujas įstatymas, pagal kurį Rusijos ir užsienio piliečiai, skleidžiantys tariamai melagingą informaciją apie ginkluotąsias pajėgas, gali būti baudžiami iki penkiolikos metų kalėjimo. Nes kai kas ir toliau nori šį purviną karą vadinti „karine operacija“. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode