Sprogimas

Pandemija Austrijoje ir Vokietijoje. Vyskupai prašo skiepytis

prasoEuropos šalyse pandeminė situacija vėl yra kritinė. Kasdien nustatoma daug naujų užsikrėtimo koronaviruso atvejų, kasdien miršta šimtai žmonių, kurių dauguma nebuvo pasiskiepiję. Vokietijos ir Austrijos vyskupai paprašė visų savo vyskupijų tikinčiųjų stropiai laikytis valdžios įvedamų apribojimų, o tų, kurie dėl įvairių priežasčių dar nepasiskiepijo, – kuo skubiau pasiskiepyti.

Viurcburge posėdžiavusi Vokietijos vyskupų konferencijos nuolatinė taryba pirmadienį paskelbė kreipimąsi į visus šalies katalikus. „Šiomis dienomis išgyvename nesustabdomą ketvirtosios koronaviruso pandemijos bangos dramą. Sergamumo, naujų užsikrėtimų ir mirčių skaičiai pasiekė bauginantį mastą. Todėl raginame visus katalikus, jei tik įmanoma, pasiskiepyti“, – rašo Vokietijos vyskupai. „Šios pandemijos metu skiepijimasis yra pareiga, pagrįsta teisingumu, solidarumu ir artimo meile. Tai rimta moralinė pareiga. Turime saugoti save ir kitus, o veiksmingiausia priemonė yra vakcina“, – sakoma Vokietijos vyskupų paskelbtame tekste. „Visi norime susigrąžinti laisves, kuriomis džiaugėmės kasdieniame gyvenime prieš pandemiją, tačiau, kad tai pasiektume, turime dirbti kartu. Juk matome, kad skiepai gelbsti gyvybes ir palengvina ligos eigą.“ Vokietijos vyskupų pareiškime taip pat primenama, kad ir popiežius Pranciškus ne kartą ragino skiepytis nuo COVID-19. „Visi esame pašaukti kovoti su pandemija, o pagrindinė kovos priemonė yra vakcinos. Dievo ir žmonių dėka dabar turime vakcinas, kurios saugo mus nuo COVID-19, todėl raginame: pasinaudokite šia galimybe! Pasiskiepykite!“ – rašo Vokietijos vyskupai visiems šalies katalikams.

Austrijoje labai išaugus užsikrėtimų skaičiui ir šalyje įvedus kai kuriuos socialinio bendravimo apribojimus, ir Katalikų Bažnyčia paskelbė normas, taikomas liturginėms apeigomis. Nuo lapkričio 22 d. FFP2 kaukę privalo dėvėti visi viešųjų pamaldų dalyviai tiek bažnyčioje, tiek ir lauke. Tarp pamaldų dalyvių turi būti išlaikytas ne mažesnis kaip dviejų metrų atstumas. Pamaldoms vadovaujantys dvasininkai ir visi jų metu patarnaujantys asmenys privalo turėti dokumentą, liudijantį, kad yra pasiskiepiję, persirgę arba atlikę testą. Reikalavimas dėvėti kaukes taikomas ne tik viešų pamaldų dalyviams, bet visiems, kas dalyvauja krikšto, Pirmosios Komunijos, sutvirtinimo, santuokos apeigose. Austrijos vyskupų konferencija taip pat prašo šias apeigas, jei įmanoma, atidėti. Laikinai nutraukiamas chorų giedojimas per pamaldas, o solistai ir kiti pamaldų dalyviai giedodami negali nusiimti kaukių. Kaip ir per pirmąjį karantiną praėjusių metų pavasarį, aukos Mišių metu bus renkamos ne per Mišias bažnyčios viduje, bet aukų dėžutės bus padėtos prie durų. Vyskupai taip pat prašo, kad visi, kas jaučia kad ir lengvus galimo susirgimo simptomus, taip pat ir tie, kurie, nors ir gerai jaučiasi, bet žino, kad yra bendravę su užsikrėtusiais asmenimis, susilaikytų nuo dalyvavimo viešose pamaldose. „Svarbiausia yra asmeninė atsakomybė ir atsargumas“, – pabrėžė Austrijos vyskupai. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode