Sprogimas

P. Parolin: skiepytis nuo COVID-19 – meilės ir atsakomybės veiksmas

skiePopiežiaus valstybės sekretorius sekmadienį, rugsėjo 5 d., lankėsi Montevergine teritorinėje abatijoje Avelino provincijoje pietinėje Italijoje. Pietro Parolin vadovavo abatijos piligriminėje šventovėje aukotoms šv. Mišioms, kuriomis užbaigti Montevergine Juodosios Mergelės Marijos atlaidai.

Kardinolas P. Parolin vizito metu išsakė Šventojo Sosto susirūpinimą dviem klausimais: padėtimi Afganistane ir COVID-19 pandemijos sukelta sveikatos krize. Jis taip pat pasidžiaugė sutvirtėjusia popiežiaus Pranciškaus sveikata po chirurginės operacijos, atliktos prieš du mėnesius, ir patikino, jog grįžęs į Romą perduos abatijos bendruomenės kvietimą Šventajam Tėvui apsilankyti benediktinų Montevergine abatijoje ir dvyliktajame amžiuje įkurtoje garsioje Marijos šventovėje.

Pasak Vatikano valstybės sekretoriaus P. Parolin, atsitraukimas iš Afganistano galėjo vykti tvarkingiau, nesukeliant daugybei žmonių tiek daug skausmo. Kardinolas patikino, jog buvo stengtasi palydėti situaciją iš humanitarinės perspektyvos, palaikant ryšius su toje šalyje esančiais darbuotojais. Pavyko evakuoti kunigą ir Artimo meilės misionierių vienuoles, kurios sielojosi dėl pasilikusių globojamų vaikų. Pietro Parolin reiškė viltį, kad esamo smurto situacijose netrūks meilės gestų, kad su džiaugsmu ir viltimi bus galima padėti daugiau ir geriau.

Kardinolas taip pat pakartojo popiežiaus Pranciškaus išreikštą nusistatymą dėl būtinumo vakcinuotis – „skiepytis yra meilės gestas savo ir kitų atžvilgiu, atsakomybės gestas“, – sakė kardinolas P. Parolin. Priminęs, jog „baisi pandemija dar nesiliovė“, kardinolas ragino „su didžiadvasiška drąsa spręsti sveikatos krizės iššūkį“.

Montevergine teritorinės abatijos šventovės Mergelės Marijos paveikslas yra įspūdingo dydžio – daugiau kaip keturių metrų aukščio ir dviejų metrų pločio. Tryliktojo amžiaus bizantiško stiliaus kūrinys vaizduoja sėdinčią Mariją su ant kelių pasodintu kūdikėliu Jėzumi. Pasak legendos, jį Jeruzalėje nutapė dailininkas evangelistas Lukas. Paveikslo Mariją vietiniai vadina „Juodąja Madona, kuri viską gali ir viską atleidžia“. Virš paveikslo po šventovės skliautais užrašyti žodžiai pagal Giesmių giesmę: „Esi juodbruvė ir graži, mano drauge“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode