Parama dėkojame




Sprogimas

„Migrantes“: oro tiltai, humanitariniai koridoriai Afganistanui

tiltai„Migrantes“ fondo prezidentas vyskupas Giancarlo Perego, palaikydamas Afganistano gyventojus, pasirengusius palikti šalį, sukrėstą Talibano iškilimo, prašo pagalbos ir solidarumo: „Kiekvienas, dalyvavęs karinėje misijoje, dabar turi pradėti humanitarinę misiją“. Visos Europos tautos raginamos būti svetingesnėmis.

„Afganistano žmonėms reikia didelės humanitarinės misijos.“ Taip sako italas arkivyskupas Giancarlo Perego, „Migrantes“ fondo ir Italijos vyskupų konferencijos migracijos komisijos pirmininkas, kuris gina žmones, atsidūrusius Talibano rankose, išgyvenančius dramatiškas valandas mėginant pabėgti. Pasak arkivyskupo, tai apleista tauta, kur silpniausi kenčia labiausiai. Turime nedelsdami reaguoti ir veikti kartu, įtraukti visas šalis, kurios praeityje vykdė karinius veiksmus.

Kaip galime konkrečiai padėti? Pasak arkivyskupo, visų pirma, per oro tiltus ir kuriant humanitarinius koridorius, galinčius apsaugoti visus žmones.

Ką šiuo klausimu gali padaryti „Migrantes“ fondas? Labai svarbu bus toliau stebėti ir priimti žmones, kurie keliauja per Viduržemio jūrą. „Šiuo atveju mums taip pat reikia Europos įsitraukimo, tai galėtų būti ne tik kontrolė, bet ir gelbėjimas, dabar paliktas tik  nevyriausybinėms organizacijoms“, – sake arkivyskupas. Jis pabrėžia, kad taip pat reikia sukurti saugius humanitarinius kelius tiems žmonėms, kurie nori palikti Afganistaną, bet negali to padaryti savarankiškai. Neseniai to paprašė ir Italijos vyskupų konferencija. Visų Europos šalių prašoma priimti pabėgėlius, stiprinant oro tiltus. Afganistanui vis dar reikia mūsų pagalbos ir mūsų solidarumo, kalbėjo arkivyskupas Perego.

 (DŽ / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode