Sprogimas

Rugpjūtis Brazilijoje – pašaukimų mėnuo

menuoBažnyčia Brazilijoje pradėjo švęsti pašaukimams skirtą mėnesį tema „Kristus mus gelbsti ir mus kviečia“ ir potėme „Kas mano žodžių klauso, tas turi amžinąjį gyvenimą“ (Jn 5, 24).
Kiekviena rugpjūčio savaitė bus skirta skirtingoms pašaukimų kategorijoms: šventimų tarnystei (dvasininkams), šeimai, pašvęstajam gyvenimui ir pasauliečiams krikščionims. Pašaukimų mėnesiui išleistas vadovas „Pašaukimo valanda“, skirtas visiems tikintiesiems, jų maldai ir susikaupimui, meditacijai ir skaitiniams apie Bažnyčios pašaukimus. Jame pristatytas „Rožinis už pašaukimus“, „Pašaukimų vigilija“ ir popiežiaus Pranciškaus žinia metinei Pasaulinei maldos už pašaukimus dienai „Šventasis Juozapas: pašaukimo sapnas“. Popiežius žinioje priminė, jog nuo praėjusių metų gruodžio 8-osios, minit šv. Juozapo paskelbimo Visuotinės Bažnyčios globėju 150-ąsias metines, prasidėjo jam skirti specialūs metai.
Pašaukimų mėnuo Brazilijoje minimas nuo 1981 metų. Brazilijos vyskupų konferencijos generalinė asamblėja anuomet patikino, jog svarbu, kad tikinčiųjų bendruomenė sąmoningai prisiimtų atsakomybę už pašaukimų ugdymo procesą. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode