Sprogimas

Reikalavimo skiepytis lyginimas su nacių diktatūra – nepagarba žmonių kančiai

kanciaiPrancūzijos vyskupai teigia, kad reikalavimo skiepytis nuo COVID-19 ir turėti vadinamąjį galimybių pasą lyginimas su holokaustu liudija apie labai rimtą sumaištį kai kurių žmonių galvose. 

Jau prieš kurį laiką Prancūzijoje įsiplieskė diskusijos dėl naujo įstatymo projekto, kuriuo nurodoma, kad būtų pasiskiepiję visi sveikatos apsaugos darbuotojai ir reikalaujama turėti galimybių pasą norint patekti į tam tikras viešąsias erdves. Kai kurie įvedamų reikalavimų priešininkai šias priemones lygina su žydų persekiojimu nacistinėje Vokietijoje, teigdami, kad įstatymas yra diskriminacinis ir diktatūrinis. Kai kur demonstrantai išėjo į gatves užsidėję geltonąsias žvaigždes, kurias naciai vertė nešioti žydus. Į tai reagavo Prancūzijos vyskupai, teigdami, kad toks palyginimas yra netoleruotinas, jis liudija apie labai rimtą pagarbos žmonių kančiai stoką, o kartu ir apie didelę sumaištį tokius šūkius skelbiančių žmonių galvose.

Šoa yra absoliutus blogis. Negalima leisti, kad su juo susiję simboliai būtų neatsakingai ir nepagarbiai naudojami siekiant politinių tikslų, pareiškė Prancūzijos vyskupų konferencija, pabrėždama, kad vakcinos prieš COVID-19 yra žmonijos turimas medicininis atsakas į pandemiją, kuri ne tik grasina dar labiau paralyžiuoti ekonominį gyvenimą, bet ir sujaukti socialinį gyvenimą, dalijimąsi meile ir draugyste.

Pareiškime taip pat pabrėžiama, jog vyriausybė elgiasi atsakingai visos visuomenės atžvilgiu, reikalaudama, kad būtų pasiskiepiję tam tikromis veiklomis užsiimantys žmonės. Prancūzijos vyskupai ragina piliečius nepainioti teisių, pavyzdžiui, teisės keliauti ar pavalgyti restorane su teise saugoti sveikatą ir išlikti gyvam. Pandemija verčia mus visus jaustis atsakingais vieniems už kitus, sakoma pareiškime.

Apie įvedamus naujus suvaržymus prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė jau liepos 12 d., šalyje kilus naujai infekcijų bangai, susijusiai su labiau užkrečiamu koronaviruso Delta variantu. Liepos 19 d. Prancūzijos parlamentas pritarė įstatymo projektui, pagal kurį pasiskiepijimas nuo COVID-19 būtų privalomas visiems sveikatos apsaugos darbuotojams, o norint patekti į muziejus, kino teatrus, baseinus, restoranus, taip pat į traukinius ir lėktuvus, reikėtų pateikti skiepų pažymą arba neigiamą COVID-19 testą. Kitos Europos šalys, tarp jų Italija, įvedė panašias priemones, kurios taip pat sukėlė demonstracijas.

Italijos žydų bendruomenės atstovė senatorė Liliana Segre, atsakydama į „No vax“ ideologijos šalininkų samprotavimus apie pamintą žmonių laisvę ir reikalavimo skiepytis lyginimą su nacių diktatūra, sako, kad toks palyginimas yra ne tik neadekvatus, bet ir liudijantis apie žemą tai skelbiančių žmonių kultūros lygį. Pasak senatorės, tai nesąmonės, kuriose nemandagumas, žemas kultūros asmeninės lygis, persipina su neišmanymu. Iškreiptas istorinės atminties naudojimas yra gėda, kuri, deja, tęsiasi jau ilgą laiką, – sakė ji. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode